Šefica Plitvica ostala bez žestokog terenca! Evo što kaže…

Jedina kazna koju je zaradila šefica Plitvica Lidija Bertović je ta da neće moći dobiti željeni automobil. No, postavlja se pitanje, ako je ovako posegnula za takvim luksuzom, je li sve trebalo stati na tome? Napokon je i ona progovorila o skandalu.

Ministar Zmajlović izdao je nalog za obustavu natječaja u dijelu koji se odnosi na nabavu neprimjerene kategorije vozila. Dio natječaja koji se odnosi na nabavu radnih vozila (šumskih vozila i vlakova za posjetitelje) može se provesti”, stiglo je to u priopćenju Ministarstva zaštite okoliša i prirode nakon što je objavljena vijest da ravnateljica Plitvica traži luksuznog terenca.

Radi se, podsjetimo, o Lidiji Bertović, koja ni tri mjeseca nakon što je preuzela funkciju ravnateljice Nacionalnog parka Plitvička jezera naručuje automobil koji bi mogao vrijediti više od 600.000 kuna i ne smije imati manje od 250 konjskih snaga.

Ravnateljicu Bertović, koja traži da sjedala u vozilu budu u kombinaciji alcantra/koža, prednja sjedala sportska s elektronskom potporom za kralježnicu i ostale ‘perverzije’, na to je mjesto instalirao upravo Mihael Zmajlović.

Posipanje pepelom

Po pitanju čitavog skandala uskoro se oglasila i sama ravnateljica Plitvica poručivši da je “odluka o nabavi vozila takve kategorije bila neprimjerena i ishitrena”:

“Sukladno odluci ministra zaštite okoliša i prirode Mihaela Zmajlovića, JUNP Plitvička jezera obustavlja natječaj o nabavi SUV vozila.

Natječaj u dijelu nabave vlakova za posjetitelje kao i šumskih vozila obavit će se sukladno propisanoj zakonskoj proceduri. Iako je primarna namjena SUV vozila bila predviđena za VIP delegacije i izaslanstva koja su česti gosti Nacionalnog parka, nalazimo da je, uvažavajući gospodarsku situaciju u zemlji, naša odluka za nabavu vozila takve kategorije bila neprimjerena i ishitrena”.

Nitko više ne može sam donijeti odluku o nabavi vozila

Ministra Zmajlovića, pak, stisnutog medijskim upitima, ovaj je slučaj natjerao na još jedan potez. U okviru priopćenja izdao je i “Naputak” o tome kako se u buduće može u njegovom resoru pokrenuti nabavka vozila.

U “Naputku” stoji da se “eventualna nabava službenih osobnih vozila može pokrenuti samo ako je za to pribavljena suglasnost ministra te ukoliko je nabava u skladu s Odlukom Vlade Republike Hrvatske o pravu korištenja službenih osobnih automobila, mobilnih telefona, redovnih zrakoplovnih linija, poslovnih kreditnih kartica, sredstava reprezentacije te načinu odobravanja službenih putovanja”.

Povratak na Net.hr