MARATONSKO ISPITIVANJE ĐURĐEVIĆ / Nakon tri sata odgovaranja na pitanja tvrdi: 'Dokazala sam da nisam sudjelovala u nezakonitoj proceduri'

'Najveća pouka svega ovoga trebala bi biti da ne može biti političkih dogovora mimo propisanih procedura i zakona'

8.6.2021.
14:58
Patrik Macek/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Danas je održana sjednica saborskog Odbora za pravosuđe na temu "Izbor predsjednice/predsjednika Vrhovnog suda Republike Hrvatske". Prva je svoj program predstavljala Zlata Đurđević, a na pitanja članova Odbora odgovarala je gotovo tri sata.

"Osobno sve ovo ne doživljavam kao gubitak, mislim da sam osobno puno tu naučila o svemu. Mislim da su se u cijelom procesu otvorila mnoga pitanja u Hrvatskoj, vezana uz vladavinu prava. Meni se čini da se ne shvaća da suci moraju biti birani samo po kriterijima izvrsnosti i neovisnosti. Bilo kakva politička podobnost ne može i ne smije biti argument", rekla je Đurđević medijima nakon svog intervjua pred Odborom.

Opet bih sve isto ponovila

"Mislim da je ovo bilo izuzetno korisno i da je važno da se prenosi, da hrvatska javnost sve vidi. Što god mi mislili o Saboru, Odbor je ipak bio dovoljno odgovoran i ispituje sve kandidate i dao je priliku članovima i zastupnicima da postavljaju pitanja kandidatima. A to daje i priliku kandidatima da se predstave. Meni je posebno drago da sam imala prilike pokazati i dokazati da u niti jednom trenutku nisam sudjelovala u nezakonitoj proceduri", kazala je Đurđević te dodala da bi opet sve ponovila isto.

"Najveća pouka svega ovoga trebala bi biti da ne može biti političkih dogovora mimo propisanih procedura i zakona. Ne bismo već trebala sada ovo uzimati zdravo za gotovo jer onda priznajemo da je sve ovo igrokaz i predstava za javnost i da onda nismo demokracija", rekla je Đurđević.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali