‘Život ide dalje, pomirio sam se s tim da nemam oko’

‘Dosta se dobro osjećam. Jedan dio koliko znam, …da me jako zapeklo…svjetlost. Ja sam u prvom trenu mislio da mi pola glave fali. Imao sam sreću, nije tak strašno kako sam ja mislio da izgleda’, kaže policajac ozlijeđen u Maksimiru.

Kristijan Trokter, policajac koji je 1.svibnja u neredima na maksimirskom stadionu ostao bez oka, vratio se svojoj obitelji u varaždinsko mjesto Leštakovec. Trenutačno ima privremenu protezu na oku, a čeka ga još jedna estetska operacija i mjeseci oporavka. Priznaje da ima problema sa stepenicama, ali ne dozvoljava da ga to smete.

Sretan je što je napokon sa svojom obitelji.

“Stvarno imam prekrasnu obitelj, prijatelje, kolege s posla, pa to je…kad ti se nešto takvo dogodi, onda vidiš da u životu imaš predivne prijatelje”, rekao je 33-godišnji Kristijan za Dnevnik.hr.

Iako će mu oporavak trajati mjesecima, Kristijan već sada ima puno planova za budućnost. Subotnjeg nereda ne želi se prisjećati.

“Ja nisam svijest izgubio. Dosta se dobro osjećam. Jedan dio koliko znam, …da me jako zapeklo…svjetlost. Ja sam u prvom trenu mislio da mi pola glave fali. Ali kažem, imao sam sreću, nije tak strašno kako sam ja mislio da izgleda”, pojasnio je.

Dvadesetgodišnjem mladiću kojeg je policija osumnjičila za napad ne želi suditi.

“Dečki su odradili svoj dio posla. Navodno da imaju snimku. Sad je sve na sudstvu. Gledajte, sud mora dokazati da je on kriv i osuditi ga primjerenom kaznom za ovo djelo koje je on napravio”, zaključio je ranjeni policajac.

Kristijan policijsku značku ponosno nosi već 14 godina. Iako bez oka, o odlasku iz policije ne želi razmišljati. To je, kaže, njegov poziv.

Prethodni članci:

arti-201005050651006
arti-201005090308006
arti-201005030031006

Povratak na Net.hr