ŽIVI ZID SE URUŠAVA? / Pale teške optužbe na račun Sinčića, njegove zaručnice i Pernara

Image
Foto: Borna Filić/PIXSELL

Splitski članovi Živoga zida optužili su čelništvo stranke da su stranku shvatili kao privatnu svojinu.

12.5.2016.
18:05
Borna Filić/PIXSELL
Play logo

Iz splitskog studija u Studiju 4 HRT-a o tome su govorili Siniša Gabrić i Hrvoje Kekez.

Krivotvorili sadržaj skupštine?

Gabrić i Kekez potvrdili su da osim troje prozvanih nitko nije bio na toj skupštini te da su krivotvorili sadržaj skupštine, dokumentaciju predali u Ministarstvo uprave i ovjerili je kao ispravnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Time su počinili kazneno djelo krivotvorenja dokumenata i zloporabe službenog položaja i dužnosti. Pitali smo Sinčića i Pernara zašto se naši potpisi nalaze na tom krivotvorenom dokumentu, ali su odbili razgovarati s nama. Stoga smo podnijeli kaznenu prijavu nadležnim tijelima", rekao je Gabrić.

Image
BIVŠI VRH ŽIVOG ZIDA: /

'Kad smo pitali o tokovima novca, Ivan Sinčić nas je sve izbacio'

Image
BIVŠI VRH ŽIVOG ZIDA: /

'Kad smo pitali o tokovima novca, Ivan Sinčić nas je sve izbacio'

Gase se lokalne organizacije

"Kekez je rekao da im je cilj gašenje organizacija. Skupština prihvaća financijski izvještaj, a po ovome ispada da smo ga prihvatili, a nismo ga ni vidjeli, ni prihvatili niti smo znali koja je pozadina cijelog ovog djela", ističe Kekez.

Policija se bavi slučajem

Gabrić je rekao kako su sve prijavili policiji i da su pokrenute predistražne radnje. Svi članovi skupštine potvrdili su da nisu bili na njoj niti su bili pozvani. Očekujemo da nadležne institucije odrade svoj posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od Ministarstva uprave očkujemo da poništi svu krivotvorenu dokumentaciju koja im je poslana na ovjeru na temelju te krivotvorene skupštine stranke i da prihvati novu dokumentaciju koju ćemo poslati nakon zakonito održane skupštine stranke", istaknuo je Gabrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Traže suspenziju trojca sa svih funkcija

Pozvao je da se Sinčić, Vladimira Palfi i Pernar suspendiraju sa svih stranačkih funkcija do okončanja istrage jer su ovim činom nanijeli velku političku i moralnu štetu stranci.

"Došlo je do urušavanja ugleda stranke. Tko god postavi nezgodno pitanje, oni ga isključuju iz stranke i gase organizaciju. Od 22 postojeće registrirane organizacije Živog zida, 19 ih je ugašeno. Među njima je i splitska organizacija. U Ministarstvu uprave je izbrisana ali i dalje radimo jer smatramo da pravni akt koji je donesen nije legalan", rekao je Gabrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Na kraju je rekao da nitko nema pravo privatizirati ideju.

Večera za 5
Superstar
Život na vagi
Obiteljske tajne
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ubice mog oca
Britain's Got Talent
Tri sestre
default_cta
Play logo