'POLITIKA APSOLUTNIH RESTRIKCIJA'

ŽIVI ZID ISPRED HDZ-A POPUT MARTINA LUTHERA: Na vrata ‘zakucali’ prijedlog Zakona o elektroničkom glasovanju

Živi zid je, upozoravajući na polemike koje se vode oko koronavirusa i održavanja parlamentarnih izbora, odlučio na vrata HDZ-a ‘zakucati’ prijedlog Zakona o elektroničkom glasovanju

Živi zid je održao konferenciju za medije ispred središnjice HDZ-a, kako bi im uručili gotov Prijedlog zakona o elektroničkom glasovanju. Nakon izjava “zakucali” su ga na vrata, kao što je to učinio crkveni reformator Martin Luther 1517. sa svojih 95 teza.

Predsjednik stranke, Ivan Vilibor Sinčić, osvrnuo i na HDZ-ovo njihovo upravljanje koronakrizom. Izjavio je da je HDZ odabrao kao odgovor na epidemiju koronavirusa politiku apsolutnih restrikcija, koja je poražena, jer je nisu uspjeli provesti. To se pokazalo, kako tvrdi, lažima oko samoizolacije prije nekoliko tjedana, jučerašnjim događajima u Zadru te najavama kako će možda doći do odgađanja izbora.

ŽIVI ZID USPOREDIO HRVATSKU S KOLONIJOM: ‘Ina je tome dokaz. Mi smo zemlja za ekonomsku eksploataciju’

e-Građani, e-Propusnice, ali ne i e-Glasovanje

“Ako nisu u stanju riješiti problem, a nisu u stanju mi ćemo im danas ostaviti ovdje rješenje na njihova vrata. Prijedlog zakona kojeg je napisao Živi zid, dao ga u proceduru u Hrvatskom saboru koji omogućava da građani iznesu svoje mišljenje na izborima i u vrijeme najvećih kriza. Ako smo imali elektroničke prijave, e-građani, e-propusnice, zašto se ne može elektronički glasovati. Zašto? Zato jer njima takav birački rezultat ne bi išao u korist i njih tako nešto ne zanima. Odgoda izbora bi bila samo jedna politička manipulacija”, zaključio je Sinčić.

PETROV: ‘HDZ ne želi elektroničko glasovanje jer lakše im je ugroziti zdravlje birača nego da izbori budu legalni’

Svi rade u elektroničkom okruženju

Nositelj liste u šestoj izbornoj jedinici, Tihomir Lukanić izjavio je da donose poruku licemjernom HDZ-u koji promovira vrijednosti očuvanja obitelji dok je u isto vrijeme raselio stotine tisuća obitelji iz Hrvatske i stotine obitelji uništio izbacivanjem iz jedinog doma.

“Donosimo poruku nesposobnom HDZ-u koji nije u stanju organizirati elektroničko glasovanje jer postoji mogućnost pojačanih epidemioloških mjera. Bankarski sustav u cijelom svijetu radi u gotovo savršenom elektroničkom okruženju te nema ni jednog razloga da ne bismo mogli imati učinkovit sustav elektroničkog glasovanja”, istaknuo je Lukanić te “zakucao” prijedlog Zakona na ulazna vrata u HDZ.

Povratak na Net.hr