Žive u poplavljenom stanu zbog tvrdoglavih susjeda!

shimmer fallback
31.8.2011.
15:15
Play logo

Obitelj Kurtohate Osmani živi u centru Rijeke, u Ulici Vatroslava Lisinskog 8, a voda u njihovu kupaonicu vjerojatno prodire iz kupaonice obitelji koja živi kat iznad njih. No, njihovi susjedi ne žele pustiti majstore u svoj stan kako bi se uklonio kvar, pa agonija s mokrim podovima i zidovima za Osmanijeve traje već tri tjedna.

"Sada smo primijetili da je voda kroz zid plafona nekako pronašla put i do kuhinje, pa odnedavno imamo mrlju od vlage i tamo", kazala je Kurtohata Osmani za Novi list. Jedno od njeno troje djece je dijete s posebnim potrebama, a u stanu i živi njen otac, koji je bolestan i star, što cijeloj situaciji daje i dodatnu socijalnu notu. Tražili su pomoć od policije i upravitelja zgrade, no ništa ne mogu napraviti bez privole obitelji koja živi u stanu iznad njihovog ili sudskog naloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nismo problem mi'

Vlasnica stana iznad Osmanijevih, odvjetnica D. M., kaže da nije istina da oni ne dozvoljavaju da se kopa u njihovoj kupaonici, ali smatra da voda ne curi iz njihovog stana.

"Smatramo da najprije treba utvrditi odakle voda dolazi. Jer naša kupaonica je nova i kod nas nema nikakvih vodenih mrlja. Pustili smo majstore u naš stan i oni su pokusno zatvorili glavni ventil u našem stanu, a voda u stanu Osmani je i dalje tekla. Znači, nismo problem mi. Možda voda dolazi iz stana koji se nalazi do nas. Ali, to trebaju utvrditi stručnjaci", kazala je ona ne odgovorivši sumnja li u stručnost majstora.

'Ne razumijem, sve pokriva polica osiguranja...'

Zbog svega ovog su Osmanijevi angažirali i odvjetnika, a sad se čeka i nalog suda koji će omogućiti da majstori uđu u stan i uklone štetu. Predstavnik tvrtke koja upravlja zgradom u Ulici Vatroslava Lisinskog Dragan Živković kaže da ne razumije zbog čega se sve toliko komplicira, kada će sve troškove sanacije ionako podmiriti polica osiguranja te će izvođač radova kupaonicu dovesti u njeno prvobitno stanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obitelj iz stana iznad ne razumije da problem možda ne leži u njihovim cijevima, nego u instalacijama koje prolaze kroz kupaonicu, a koje puštaju. Možda uopće nije riječ o cijevima, nego u navojima. Mi u ovom slučaju nagađamo. Ali budući da nema nigdje drugdje vodenih mrlja, osim u stanu ispod, da bi se utvrdilo o čemu je riječ – moramo započeti kopati u njihovom stanu", kaže Živković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Vezani članci:

arti-201108300688006 arti-201102160034006

Večera za 5
Superstar
Život na vagi
Obiteljske tajne
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ubice mog oca
Britain's Got Talent
Tri sestre
default_cta
Play logo