OPASNI KOLNICI

PROMET U KOLAPSU: Svuda kaos zbog snijega i magle, ne idite na put ako ne morate!

Zbog loših vremenskih uvjeta diljem zemlje (snijeg, olujni vjetar, kiša, magla i poledica) vozačima savjetujemo da ako je moguće odgode putovanje. Onima koji putuju savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te da na put ne kreću bez zimske opreme. javlja HAK.

Zbog zimskog održavanja cesta koje je u tijeku, česti su zastoji koji nastaju zbog vozila zimske službe koja se sporo kreću. Iz HAK-a vozače mole za strpljenje te savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te da na put ne kreću bez zimske opreme.

ZATRPAT ĆE NAS I DO POLA METRA SNIJEGA! DHMZ izdao upozorenje – evo gdje će biti najkritičnije

Na A4 prometuju samo osobna vozila

Zbog zimskih uvjeta na autocesti A4 Goričan-Zagreb između čvorova Novi Marof i Breznički Hum u oba smjera prometuju samo osobna vozila.

SNJEŽNA MEĆAVA STIGLA U HRVATSKU: Snijeg pada u Zagrebu, Karlovcu, Varaždinu, Sisku…, kolaps na autocesti A4!

Po riječima glasnogovornice varaždinske Policijske uprave Marine Kolarić, nekoliko vozila, teretnih i osobnih, prepriječilo se na autocesti Goričan – Zagreb te je promet na dionici između Novog Marofa i Brezničkog Huma blokiran u oba smjera, a zatvoreni su i ulazi na tu dionicu autoceste. Dodala je da prepriječena vozila nastoje ukloniti s ceste, no nije mogla reći kada će se promet normalizirati.

Zimski uvjeti su i na autocestama pa tako za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama vrijedi zabrana prometa, i to na autocesti A1 Karlovac-Bosiljevo 2-Otočac-Gospić-Sveti Rok-Maslenica, A2 Zagreb-Macelj, A4 Goričan-Breznički Hum, A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Orehovica i Bosiljevo 2, riječkoj obilaznici (A7) između čvorova Orehovica i Diračje, A7 između čvora Diračje i GP Rupa, na Istarskom ipsilonu na dionicama Umag-Kanfanar-Pula, Kanfanar-tunel Učka te Matulji-tunel Učka.
Zimski su uvjeti i na državnoj cesti DC1 na dionici Macelj-Krapina-Zagreb-Karlovac-Knin, državnoj cesti DC3 na dionicama Goričan-Varaždin-Breznički Hum i Karlovac-Delnice-Rijeka, Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici GP Rupa-Rijeka-Senj-Karlobag te na mostu Krk (DC102), javlja HAK.

Mokri i skliski kolnici, moguća i poledica

U većem dijelu ostatka zemlje kolnici su mokri ili vlažni i skliski od kiše, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Učestali su odroni zemlje i kamenja. U Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju i Istri magla mjestimice smanjuje vidljivost.

U prekidu su brojne trajektne, katamaranske i brodske linije Riječkog, Zadarskog, Splitskog i Dubrovačkog okružja.

Zbog olujnog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle.

Za sav promet zatvorena je Sljemenska cesta u Zagrebu.

Zbog prepriječenih teretnih vozila na državnoj cesti DC51 Nova Gradiška-Požega na dionici Banićevac-Baćin Dol voze samo osobna vozila jednim trakom usporeno.

Obavezna zimska oprema

Podsjetimo, od 15. studenog 2016. do 15. travnja 2017. obvezna je zimska oprema na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj. Pod zimskom opremom za vozila najveće dopuštene mase do 3,5t podrazumijevaju se zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i s lancima za snijeg koji se postavljaju na pogonske kotače, javlja HAK.

VOZAČI, OPREZ! Od 15. studenog zimske gume su obavezne, inače će vas država žestoko udariti po džepu

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr