OPREZNO NA CESTAMA

ZIMA SVE GLASNIJE KUCA NA VRATA: Danas će biti tmurno, a jutros je počeo padati i snijeg

Promjenljivo i pretežno oblačno. Mjestimične kiše bit će osobito na Jadranu, a u gorskoj Hrvatskoj i susnježice i snijega. Oborina uglavnom u prvom dijelu i sredinom dana, a na jugu još i poslijepodne, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za četvrtak.

Vjetar većinom slab, na Jadranu slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, a na sjevernom dijelu poslijepodne jugo i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 5 i 10, na Jadranu od 10 do 15 Celzijevih stupnjeva.

HAK: Snijeg pada u Gorskom kotaru

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Slab snijeg pada u Gorskom kotaru. Magla smanjuje vidljivost na dionici autoceste A3 Bregana-Lipovac između Nove Gradiške i Slavonskog Broda, izvijestio je u četvrtak Hrvatski autoklub (HAK).

Snijega ima  i na dionici autoceste: A6 Rijeka-Zagreb između Oštrovice i Bosiljeva 2.  Zbog niskih temperatura u unutrašnjosti je moguća poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

HAK upozorava da se zbog vozila koje se kreće u krivom smjeru na dionici riječke obilaznice (A7) između Orehovice i Diračja vozi  uz ograničenje brzine. Zbog opasnosti od naleta na životinju na državnoj cesti DC10 Sveta Helena-Vrbovec kod odmorišta Luka vozi se uz ograničenje brzine. Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. Trajekti i katamarani plove redovito.

Povratak na Net.hr