Play ponuda

ZIMA DONOSI SJAJNU PRILIKU ZA NEZAPOSLENE HRVATE: / Plaće do 1900 eura, besplatni smještaj i hrana, uz ovaj uvjet

Image

U tijeku je lov na zimske sezonske poslove u brojnim austrijskim hotelima.

2.10.2017.
19:04
Play ponuda

Posao u austrijskim hotelima s četiri ili pet zvjezdica trenutačno mogu naći kuhari, konobari, recepcioneri, sobari, kozmetičari, fizioterapeuti ili maseri, a s obzirom da zimska turistička sezona u tamošnjim hotelima i skijalištima započinje početkom prosinca, nezaposleni Hrvati još se mogu prijaviti za posao u inozemstvu.

Prema pisanju Glasa Istre, za odlazak u Austriju najviše su zainteresirani Slavonci, a najmanje Istrani. Iako su sezonski poslovi u Austriji dobro plaćeni, a smještaj i hrana osigurani, austrijski poslodavci zahtijevaju da strani radnici ipak dobro barataju njemačkim jezikama.

"Osnovni uvjet je poznavanje njemačkog jezika. Konobari i recepcionari, odnosno radnici koji se susreću s gostima, moraju ga znati jako dobro, dok kuhari i sobari trebaju znati osnove", rekla je za spomenuti medij Aleksandra Berkelt, iz agencije za zapošljavanje Euro Career.

Posao se najčešće dobija u nekim od brojnih hotela i skijališta u popularnim austrijskim turističkim destinacijama poput Tirola i Salzburga, a iznosi plaće ovise o različitim faktorima no, kuhari mogu mjesečno zaraditi od 1.600 do 1.900 eura. Plaća sobarice je oko 1.400 eura neto.

Dobra vijest za sve one koji se odluče otići na nekoliko zimskih mjeseci u Austriju je i ta što zaposlenici i sezonski i stalni, dobivaju i 13. i 14. plaću, odnosno božićnicu.

Za posao u zimskoj sezoni dovoljno se prijaviti početkom studenog, a dobivanje radne dozvole traje otprilike tri tjedna.

Play ponuda
Play ponuda