ZET ukida ‘jedinicu’, a uvodi novu tramvajsku liniju broj 10

Zbog privremenog zatvaranja Glavnog kolodvora u Zagrebu od 1. ožujka navečer dolazi do nekih novosti u prometu. Između, ostalog, ZET će umjesto tramvaja broj 1, uvesti izvanrednu liniju broj 10.

Zbog zatvaranja Glavnog kolodvora u Zagrebu, kojim se zbog radova neće prometovati od 1. ožujka u 23 sata do 10. ožujka u 4 sata, ZET će u promet pustiti izvanrednu tramvajsku liniju broj 10. Naime, ZET će ukinuti tramvajsku liniju broj 1 koja je vodzila od Zapadnog kolodvora do Borongaja, a umjesto nje linija broj 10 vozit će trasom Zapadni kolodvor – Jukićeva – Glavni kolodvor – Zvonimirova – Borongaj.

Karte za vlak, vrijedit će za tramvaj i autobus

Na liniji broj 10 vrijedit će prijevozna karta za vlak, a jednako tako vrijedit će i na autobusnim linijama iz Sesveta, Odre i Klare. Uvijet je da na prijevoznoj karti za vlak kao dolazni ili odlazni kolodvor bude naveden Zagreb Glavni kolodvor. Jednako tako karta će vrijediti ako se na HŽ-ovoj karti Zagreb Glavni kolodvor nalazi između polaznoga i odredišnoga kolodvora, priopćili su iz HŽ-a. Također poručuju da će oni putnici koji na željezničkoj relaciji Zagreb – Sisak koriste stajališta u Odri i Klari biti primorani koristiti autobuse ZET-a. Prijevozna karta za vlak vrijedit će i u njima.

Podsjetimo, Glavni kolodvor se zatvara na desetak dana zbog radova na zamjeni sustava signalno-sigurnosnih uređaja.

Povratak na Net.hr