NEPRIHVATLJIVI POTEZI

ŽESTOKE KRITIKE OPORBE: Odluka o ministru bez portfelja je ishitrena i neprihvatljiva

Saborska oporba ocijenila je kako je odluka o imenovanju Gorana Marića ministrom bez portfelja ishitrena, a definiranje djelokruga rada ministarstava u hodu, neprihvatljivo.

Što je opće bio smisao imenovanja Gorana Marića ministrom bez portfelja, koja je to njegova dužnost, koji poslovi, upitala se Anka Mrak Taritaš (HNS), napominjući pritom da o Mariću misli “sve najbolje”.

‘Prvo ideja, ustroj, a tek onda imenovanje ministra’

Prvo morate imati ideju, viziju što hoćete, onda napraviti ustroj, pa iza toga imenovati ministra. Bojim se da je to bila nekakva ishitrena odluka, rekla je bivša ministrica novinarima upitana treba li Hrvatskoj ministar koji bi koordinirao državne agencije, zavode, fondove?

Bivša ministrica podsjeća da je Hrvatski sabor u petak odlučivao o zakonu koji uređuje ustroj ministarstava i da je tada bilo pravo vrijeme da se odluči o takvom ministarstvu. “Ili ako tada nije bilo do kraja jasno o čemu je riječ, mogli smo to napraviti u utorak (…) i sve bi funkcioniralo”, kaže Mrak Taritaš.

anka mrak taritaš

Grbin: ‘Ne može se osnivanju ministarstva pristupiti u hodu’

SDP-ov zastupnik Peđa Grbin ističe da je Hrvatskoj potrebno da poštuje zakone koje donese. “To nam je potrebno, a ne da već pet dana nakon što smo donijeli zakon koji definira koja ćemo ministarstva imati, taj zakon kršimo, da stvaramo neko ad hoc tijelo, i ono što je najgore, a citiram konkretnog ministra ‘da ustroju ministarstava, stvaranju djelokruga njihova rada pristupamo u hodu”, poručio je Grbin.

Grbin

PRERANO OTPISAN: Goran Marić u zadnji čas ulazi u Vladu kao ministar bez portfelja

PRVI SUKOB U NOVOJ VLADI? HDZ-ovac Marić novinarima: ‘Nisam ministar bez portfelja!’

KOJA ĆE BITI ULOGA GORANA MARIĆA? Izmakla mu neka ministarstva,samo zbog njega osnivaju novo?

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr