SDP-ov Arsen Bauk za N1 komentirao je aferu vjetroelektrane, a posebno se osvrno na tajming uhićenja.

„Kada bi imali povjerenje u institucije, onda ne bi bilo ni trunke sumnje da su tijela progona radila profesionalno i sukladno zakonu. Kada je otkriveno da su organi prisluškivali gospođu Rimac, onda se krenulo u drugu fazu uhićenja. Ovo je jedan obrazac funkcioniranja HDZ-a na vlasti. Nije slučajno da je premijer smijenio 14 ministara u ovoj Vladi", rekao je Bauk.

'Spaljena zemlja nakon HDZ-a i onda mi to dolazimo popraviti'

Komentirajući predstojeće izbore, rekao je da "Dolazimo na sličan scenarij kao i prošli put - spaljena zemlja nakon HDZ-a i onda mi to dolazimo popraviti", ističe Bauk, koji je rekao i kako što se tiče Restart koalicije, njeno ime najbolje govori da neke stvari žele početi ispočetka. Jedna od najava je i smanjenje broja ministarstava. „Nakon što bude poznata vladajuća većina, donijet će se zakon o djelokrugu i broju ministarstava. U slučaju da budemo u mogućnosti s jednom užom koalicijom složiti parlamentarnu većinu, onda je izvjesno da će ta Vlada biti s manjim brojem ministarstava, kako je i najavljeno. Svaka stranka, svaka koalicija ide s određenim programom, koji želi ako dođe na vlast, ostvariti", napominje Bauk.

Obzirom na to da vlada prijepor između Pantovčaka i Banskih dvora, komentirao je i 30. svibnja, za kojeg Bauk ne vidi problem da bude praznik, ali ističe kako je povijesni falsifikat nazivati ga Danom državnosti jer je to povijesni falsifikat. „Moj stav je da je 8. listopada datum koji je označio prekid svih veza s Jugoslavijom.“,kaže Bauk, koji se osvrnuo i na sitauaciju s koronavirusom na otoku Braču, ističući kako nakon prva tri dana nije bilo novih slučajeva. „ Vjerojatno ćemo dijeliti sudbinu svih drugih na obali i na otocima", veli Bauk.

'To je klasičan HDZ, njima je sve ovo normalno'

Tajming uhićenja slično je komentirala i Anka Mrak Taritaš.

"Ovo je neobično vrijeme za uobičajenu HDZ-ovu aferu", rekla je za N1 i poručila da epilog mora biti brz i efikasan kada je u pitanju pravosuđe.

"Rimac je shvatila svoju visoku i odgovornu funkciju da treba brzo zaraditi neki novac. To je klasičan HDZ, njima je sve ovo normalno", zaključila je i dodala da sada u drugom planu ostaju druge važne teme i afere