PRIJETI RASPAD?

ŽESTOK SUKOB U KOALICIJI: HDZ najavio smjenu Kosora u zagrebačkoj Skupštini, a onda se ipak predomislio

“HDZ smjenjuje Darinka Kosora s mjesta predsjednika zagrebačke Skupštine”, izjavio je danas za radio Yammat FM Mario Župan, predsjednik kluba zastupnika HDZ-a u Gradskoj skupštini.

Kosor je čelnik HSLS-a, koji je koalicijski partner u HDZ-ovoj vladajućoj Domoljubnoj koaliciji na državnoj razini, no već dulje vremena otvoreno izražava nezadovoljstvo.

Prvo je oštro napadao HSP AS i potpredsjednika Sabora Ivana Tepeša, da bi prije manje od dva tjedna, nakon što je bez obrazloženja otkazana sjednica saborskog Odbora za informiranje,  rekao novinarima da “treba sve resetirati ili ići na nove izbore jer ništa ne funkcionira”.

JEDAN OD ŠEFOVA HDZ-OVE KOALICIJE IZGUBIO ŽIVCE: ‘Ništa ne funkcionira! Treba sve resetirati ili ići na nove izbore’

No iz HDZ-a danas tvrde kako je krajnje vrijeme da njihov član bude na čelu zagrebačke Skupštine.

“Nadamo se da će uskoro Klub HDZ-a, HSP-a AS i BUZ-a preuzeti i vođenje Gradske skupštine Grada Zagreba”, rekao je Župan za Yammat FM.

Bandić kaže da nema nikakve smjene

Nakon što je zagrebački HNS najavio da, ako na dnevnom redu sutrašnje sjednice zagrebačke Skupštine bude smjena njezina predsjednika Darinka Kosora – neće sudjelovati “u tom igrokazu i cirkusu”, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za novinare je rekao da nikada nije govorio o smjenama, a pogotovo Kosorovoj.

A, sada su iz HDZ-a potvrdili kako će tražiti Kosorovu smjenu.

Darinko Kosor, šef HSLS-a rekao je za N1 televiziju da je uvjeren da se na sutrašnjoj sjedinici Gradske skuptšine nikakava njegova smjena neće dogoditi.

“Nema ništa od toga. To vam nije priča!”, rekao je Kosor.

Šef zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić također je potvrdio televiziji da nije realan scenarij po kojem bi na sutrašnjoj sjednici Kosor bio smijenjen.

Koalicijski sporazum onemogućuje smjenu?

Nakon brojnih reakcija Mario Župan, predsjednik kluba zastupnika HDZ-a u Gradskoj skupštini  rekao je za N1 da je krivo citiran te da nipošto nije govorio o smjeni Darinka Kosora.

“Kazao sam kako se nadam da će u dogledno vrijeme doći trenutak kad će HDZ imati svog predsjednika Gradske skupštine u Zagrebu”

Premda se dugo špekuliralo da će gradonačelnik Bandić u suradnji s HDZ-om smijeniti Kosora na čelu Skupštine, to se nije dogodilo.  Kosor tvrdi da niti neće “jer su u koalicijskom sporazumu kojeg su HSLS i HDZ 2014.  potpisali stoj ida neće dirati  lokalne strukture koje smo preuzeli od prošlih izbora”

 

Povratak na Net.hr