NEUGODNA SITUACIJA

ŽENA DOŽIVJELA GROZNU NEUGODNOST U TRGOVINI: ‘Prodavačice su vikale na mene, ne zanima ih moja liječnička potvrda’

‘Ja zaista i ovako teže dišem a s maskom nikako’

Kao što svi znaju, a i dalje se neki toga ne pridržavaju, u zatvorenom prostoru poput trgovina, javnog prijevoza, ljekarni, benzinskih postaja, obavezno je nositi maske. No, postoje i osobe koje imaju određene zdravstvene tegobe i zato ne bi trebale nositi masku.

Jedna od njih je i Dubrovčanka koja je u trgovini poznatog trgovačkog anca u Župi dubrovačkoj doživjela neugodnu situaciju kada je prodavačica inzistirala da mora nositi masku i nije se obazirala na to što joj žena govori o svom zdravstvenom stanju.

“Zbog zdravstvenih simptoma koje imam (srčani bolesnik jer sam imala infarkt, dijabetičar na inzulinu 30 godina, problema sa disanjem i sinusima radi devijacije nosa) dobila sam liječničku potvrdu od svoje liječnice opće medicine da nisam sposobna nositi masku. Na pitanje djelatnika zašto ne nosim masku objasnila sam da imam liječničku potvrdu da ju ne moram nositi, a one su bezobrazno počele vikati na mene da se to njih ne interesira nego da će pozvati policiju”, ispričala je žena za Dubrovački dnevnik.

ZAŠTITARI O MUKAMA S MASKAMA: ‘Zamolim ih da ju stave, a oni neće…da se tučem s njima? Ako budu bez maske mene će kazniti’

‘I ovako teže dišem, a s maskom nikako’

Čitateljica Dubrovačkog dnevnika navela je da je iz dućana izašla vrlo uzrujana i uznemirena ponašanjem zaposlenica trgovina. Ističe da u Lidlu u Župi nije imala nikakvih problema nakon što je pokazala potvrdu.

“Ja zaista i ovako teže dišem a s maskom nikako. Pogotovo radi šlajma koji mi se nakuplja u lijevoj nosnici u kojoj sam bila operirala septum. Kako da se obranim od takvih ljudi kojima niti potvrda ništa ne znači? Napomenula bih da sam u Lidlu u Župi na upit zaštitara lijepo pokazala potvrdu i nisam imala nikakvih problema”, istaknula je žena.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

NAMA SU MASKE NOĆNA MORA: ‘Svakodnevno se prepirem sa zaštitarima na ulazu, nitko s tim nije upoznat’

Povratak na Net.hr