ŽENA BANDIĆEVA ČOVJEKA OD POVJERENJA DOBILA POSAO BEZ NATJEČAJA: / Radila je u vrtiću, a sad ima znatno veću plaću; Povezana je i s velikom aferom

Image
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Siniša Kukić je čovjek od povjerenja Milana Bandića i ravnatelj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u kojem je bez natječaja zaposlena Edita Krajina,

29.7.2020.
8:27
Robert Anić/PIXSELL
Play logo

Čovjek od povjerenja Milana Bandića, Siniša Kukić, u siječnju je preuzeo državni Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost težak dvije milijarde kuna. U kadru je nedostajala šefica financijskih poslova, a onda se sa svojim životopisom samoinicijativno ukazala supruga Bandićeva vozača Zdravka Krajine, poznatog iz afere s adventskim kućicama i - dobila posao bez natječaja. Službena je to kronologija zbivanja, koju su za 24sata potvrdili iz Fonda.

Edita Krajina je inače vlasnica tvrtke Eko sajam koja je bila povezana sa sumnjivim jeftinim zakupom adventskih kućica na Trgu bana Jelačića koje su kasnije iznajmljivali po višestruko većim cijenama. Njezin suprug je poznat i po promjeni iskaza u svom svjedočenju na suđenju protiv Bandića, na kojem je rekao kako je vozio službeni automobil u privatne svrhe, uključujući svinjokolju u Hercegovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posao po pozivu

No, osoba iz Fonda koja je upućena u ovo zapošljavanje tvrdi da je Edita Krajina zaposlena po pozivu iz Gradske uprave. Dotad je radila kao računovotkinja dječjeg vrtića Budućnost. Kao voditeljica odjela u Fondu, doznaje se, ima znatno višu plaću od hrvatskog prosjeka.

"Ne znam da je zaposlena u Fondu za zaštitu okoliša. Nismo u dobrim odnosima u zadnje vrijeme, mislio sam da je još u vrtiću", kratko je prokomentirao cijelu situaciju Zdravko Krajina.

Image
NOVINARKA SE POZVALA NA KUMSTVO S BANDIĆEM I TRAŽILA POSAO, POSLUŠAJTE RAZGOVORE: /

'Trebali bi doći kod mene da ovako ne pričamo'

Image
NOVINARKA SE POZVALA NA KUMSTVO S BANDIĆEM I TRAŽILA POSAO, POSLUŠAJTE RAZGOVORE: /

'Trebali bi doći kod mene da ovako ne pričamo'

Opravdali se koronavirusom

Play logo

Do sumnjivog zapošljavanja ne bi ni došlo da Vlada Andreja Plenkovića u siječnju s mjesta direktora Fonda nije smijenila HNS-ovog Dubravka Ponoša zbog verbalnih prijetnji te imenovala Sinišu Kukića, bivšeg SDP-ovca koji se priklonio Bandiću. U Fondu kažu kako su izgubili nekoliko djelatnica, pa i voditeljicu sektora financija te da su zbog toga zatražili i dobili suglasnost za zapošljavanje. Ističu kako nisu dužni provoditi natječaje za zapošljavanje, ali ih provode zbog dobre prakse. No, znakovito, u ovom slučaju ipak nisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovom slučaju bili smo onemogućeni provesti natječaj zbog koronavirusa u travnju. Kako je gospođa Krajina podnijela zamolbu za zasnivanje radnog odnosa, a ima odgovarajuću stručnu spremu i radno iskustvo za navedenu poziciju, odobreno je njezino zapošljavanje", odgovorili su iz Fonda zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo