Vremensku prognozu za iduće dane pripremio je RTL-ov meteorolog Dorian Ribarić koji odmah na početku kaže da je proljeće u cjelini, manje toplo nego je to uobičajeno. Nije ekstremno, ali primjerice, na moru ovako svježe nije bilo još od 2004. godine.

Slično, malo hladnije od prosjeka, bit će i do kraja mjeseca, ali sredina ovog tjedna bit će prilično stabilna u grebenu anticiklone s juga kontinenta.

Vrijeme u srijedu

Ujutro i prijepodne većinom sunčano, ponegdje i vedro, a nešto umjerene naoblake može biti tek na srednjem Jadranu. Bit će i mirnije, toliko da po kotlinama rano ujutro može biti kratkotrajne magle. Uz obalu će puhati slaba, a pod Velebitom i umjerena bura. Jutro osjetno svježije, osobito na kopnu.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pretežno sunčano, ponegdje i vedro, a izostat će i bilo kakav značajniji vjetar. Posvuda i ugodno toplo, bit će oko 21 °C. I na istoku zemlje uz pregršt sunca, rijetko uz dnevni razvoj oblaka. Vjetar slab do umjeren istočni ili sjeveroistočni. Malo svježije nego jučer, ali i dalje ugodno, osobito na suncu.

U Dalmaciji manje oblaka nego prijepodne te pretežno sunčano. Puhat će slab do ponegdje umjeren maestral, prije svega na otvorenome moru. Temperatura između 24 i 26 °C, lokalno moguće malo više. Na sjevernom Jadranu i u gorju dosta sunca, čak će i prevladavati, a tek oko Učke i u Gorskom kotaru može biti razvoja oblaka. Slaba do umjerena bura okreće na zapadnjak i sjeverozapadnjak, a bit će i malo toplije nego jučer.

Vremenska prognoza idućih dana na kopnu i moru

Svakog dana barem djelomice sunčano, razmjerno ugodno, ali i nestabilnije. Više oblaka i mjestimične kiše se može očekivati u noći na petak te ponovno tijekom subote kada će i prolazno malo osvježiti uz ponegdje pojačan sjeverac.

Na Jadranu znatno sunčanije pa i uglavnom suho, no i ovdje u noći na petak može koja kap kiše pasti u riječkom zaleđu, a u subotu i onom dalmatinskom. Izmjenjivati će se maestral i bura, koja će pojačati u danima vikenda. Temperatura prema kraju tjedna u blagom padu, prognozirao je RTL-ov Dorian Ribarić.