Željku Markić u Strasbourgu usporedio s nacističkim zločincem!

Šefici inicijative U ime obitelji Željki Markić, koja je u Hrvatskoj pokrenula homofobni referendum, danas je bilo prilično neugodno. Na sjednici Međustranačke skupine za obitelj u zgradi Europskog parlamenta u Strasbourgu, Markić je uspoređena s nacistom Adolfom Eichmannom.

Usporedbu je iznio SDP-ovac Nikša Spremić, asistent europarlamentarca Olega Valjala, poručivši Markić da je i Eichmann s istom banalnošću govorio o isto toliko sramotnim, nepravednim i necivilizacijskim stvarima, kao i šefica inicijative U ime obitelji.

“Sramite se!”, poručio joj je Spremić, koji se na početku svoga izlaganja predstavio kao “katolik i homoseksualac”.

Izlaganje Željke Markić pratio je manji broj eurozastupnika, a šefica U ime obitelji napala je vlast u Hrvatskoj kazavši da “onemogućava informiranu raspravu i zloupotrebljava javni prostor za kampanju protiv građanske akcije”.

Kako je počeo holokaust…

Spremić, podsjetimo, nije jedini koji je poteze Željke Markić usporedio s nacističkima. Na isto je podsjetila i židovska zajednica u Zagrebu putem priopćenja, u kojem su istaknuli:

“Vrlo smo osjetljivi na smanjivanje prava bilo kojoj manjini, te s obzirom na iskustvo holokausta koje imamo i kako je započeo, takav postupak smatramo izrazito opasnim. Posljedice bi u konkretnom slučaju mogle biti ozbiljne i dalekosežne za naše cjelokupno društvo.”

Nešto vas je oduševilo, naljutilo, rastužilo ili potaknulo da potražite dodatne informacije? Za slanje konstruktivnih, smislenih komentara uveli smo posebnu adresu komentari@portal.net.hr kako bismo i dalje saznali što mislite o temama o kojima pišemo.

Namjera nam je redovito objavljivati komentare čitatelja za koje procijenimo da su konstruktivni te da iz njih svi zajedno možemo nešto naučiti.

Pišite nam.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr