Želite li jeftino kupiti auto, onda je ovo mjesto za vas

Riječ je o osječkom Sajmu automobila na otvorenom, odnosno lokaciji poznatijoj među Osječanima kao ‘auto pija’. Ta adresa omiljena je mnogima koji trguju automobilima, žele prezalogajiti toplu prasetinu ili janjetinu s ražnja, kupiti piliće ili štence po niskim cijenama ili primjerice odkodirati mobitel.

Iako je vrijeme godišnjih odmora te su gradske ulice gotovo poluprazne, na adresi Ulica svetog Leopolda Bogdana Mandića 107b i ove je nedjelje bilo kao u košnici.

Riječ je o osječkom Sajmu automobila na otvorenom, odnosno lokaciji poznatijoj među Osječanima kao ‘auto pija’ (auto-pijaca). Ta adresa omiljena je mnogima koji trguju automobilima, žele prezalogajiti toplu prasetinu ili janjetinu s ražnja, kupiti piliće ili štence po niskim cijenama ili primjerice odkodirati mobitel. No, najviše je onih koji se ovamo, kako kažu, dođu prošetati, čisto da vide što se nudi. Prodavači automobila već se poslovično žale kako kupaca nema, a posljednjih je nedjelja moguće prodati tek one najjeftinije automobile, piše Glas Slavonije. Tako Branko Vučetić automobilima na tržnici trguje već 30 godina, a kaže najlakše i gotovo jedino moguće prodati je automobil do 10.000 kuna.

Kupci stižu i s Paga

‘Osjeti se kriza, a počela je i visoka sezona godišnjih odmora. Ovih dana moguće je prodati vozila po cijeni do 1.200, 1.300 eura. To su vozila tipa Fiat Punto ili neki Golf ‘dvojka’ ili ‘trojka’, a većina kupaca je s područja županije, ali primjećuje se i novi trend. Naime, automobili u Osijeku su kao i stanovi, najjeftiniji na hrvatskom tržištu, pa nam dolazi sve više kupaca iz Dalmacije i Istre. Nedavno sam imao kupca čak s otoka Paga. Oni ovdje mogu kupiti solidan Fiat već za 6.000 kuna, što je i 20 posto jeftinije nego u Dalmaciji. Tako da se njima put isplati, a onda ga na moru mogu solidno preprodati’, kaže Branko.

Svi oni koji nisu trgovali muke su ublažili i osladili su se pod jednim od šatora svježim pečenjem. Recimo kako je cijena kilograma pečene prasetine 90 kuna, dok je janjetina 120 kuna.
http://www.glas-slavonije.hr/243085/3/Osjecka-autotrznica-hit-za-Dalmatince-a-po-jeftinija-vozila-dolaze-cak-i-s-Paga

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr