ZGRABITE PRILIKU

ŽELITE 50.000 EURA OD DRŽAVE? Ništa lakše, bacite se u poljoprivredne vode

Jedan od ciljeva nove Vlade, kao što su rekli, jest i oporavak domaće poljoprivrede, ali i zapošljavanje mladih. U tu svrhu pokrenut je i ovaj program poticaja.

Od 21. ovog mjeseca Ministarstvo poljoprivrede raspisuje natječaj za potporu mladim poljoprivrednicima. Potpore u iznosu do 50.000 eura namijenjene su osobama starosti 18-40 godina koje su u trenutku podnošenja zahtjeva za potporom registrirane kao nositelji poljoprivrednog gospodarstva za koje se traži potpora, kao i za one koji to u trenutku podnošenja zahtjeva nisu.

Osobama kojima se potpora odobri, novac će biti isplaćen u tri rate u razdoblju od najviše tri godine.

Dug popis poželjnih aktivnosti

Mladi poljoprivrednici za potporu se mogu prijaviti u svrhu kupnje domaćih životinja, jednogodišnjeg i višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala. Iz potpora se može financirati i kupnja, građenje i opremanje zatvorenih ili zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskih objekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje ili prerade proizvoda.

I POLJOPRIVREDNICI PODUZETNICI: Čim se tržište zasiti pronađu novi izlaz

Potpore su usmjerene i za kupnju ili zakup poljoprivrednog zemljišta, podizanje novih nasada ili restrukturiranje višegodišnjih, uređenje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredne proizvodnje kao i za građenje i opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda uključujući i troškove promidžbe vlastitih poljoprivrednih proizvoda.

Do 50.000 eura

Potpore u iznosu do 50.000 eura mogu se koristiti i za stjecanje potrebnih stručnih znanja i sposobnosti za obavljanje poljoprivredne proizvodnje i prerade proizvoda te općenito operativno poslovanje poljoprivrednog gospodarstva.

‘Mladi su naša snaga i naša budućnost. Naša je dužnost usmjeriti mlade ljude i omogućiti im život dostojan čovjeka. Mi smo ovdje kako bismo im bili podrška i oslonac. Pozivam sve mlade poljoprivrednike koji udovoljavaju uvjetima natječaja da se prijave i iskoriste sredstva koja su im na raspolaganju’, rekao je resorni ministar Tomislav Tolušić.

Detaljne informacije o ovom natječaju možete pročitati u Pravilniku na stranicama Ministarstva poljoprivrede.

Povratak na Net.hr