SVAKOM NJEGOVO

ŽELI IH I JACK NICHOLSON: Hrvatska će dobro zaraditi od nekretnina iz Jugoslavije, razasute su diljem svijeta!

Hrvatska do 1. listopada treba dobiti dio nekretnina koje su nekada bile jugoslavensko vlasništvo. Među njima su veleposlanstva i rezidencije diljem svijeta.

Najnoviji krug povrata diplomatskih i konzularnih predstavništava bivše Jugoslavije koji su podijeljeni državama sljednicama počinje danas, piše Večernji list navodeći kako će Hrvatska dobiti nekretnine u Tunisu, Keniji, Madagaskaru i Alžiru.

Preuzimanje nekretnina, koje će Lijepa naša inače dijeliti sa susjednom Bosnom i Hercegovinom, bit će dogovoreno bilateralno, a primopredaja će se, prema informacijama iz Ministarstva vanjskih poslova, realizirati do 1. listopada.

Čeka se prodaja nekretnina

Uz te nekretnine, čeka se još prodaja predstavništava koja su bila prevelika za podjelu. Hrvatska bi od prodaje zgrada veleposlanstava i drugih rezidencija mogla uprihoditi i do 20 milijuna dolara. Među tim nekretninama i ona je u New Yorku za koju je zainteresiran bio i slavni glumac Jack Nicholson.

Vrijednost tih objekata procijenjena je na 42,7 milijuna dolara, od čega, po sukcesijskom ključu, Hrvatskoj pripada 23,5 posto. No, riječ je o procjeni staroj 15 godina pa se današnja cijena vjerojatno razlikuje.

ZABORAVLJENE NAJVRJEDNIJE NEKRETNINE JUGOSLAVIJE: Države se dogovorile o prodaji, a evo koliko će pripasti Hrvatskoj

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr