VAPAJ ZA ORUŽJEM / Zelenskij poslao poruku Zapadu: 'Za obranu Ukrajine od Rusije ključna je brzina isporuke i količina tenkova'

Image
Foto: Profimedia

Ukrajina i njezini zapadni saveznici opisuju rat Moskve kao otimanje teritorija u imperijalnom stilu

25.1.2023.
23:55
Profimedia
Play logo

Za obranu Ukrajine od Rusije ključna je brzina isporuke i količina tenkova, rekao je u srijedu navečer ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij.

U svom večernjem video obraćanju, Zelenskij je također rekao da je razgovarao s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom i zatražio isporuku projektila dugog dometa i zrakoplova, nakon što su se Sjedinjene Države i Njemačka obvezali da će isporučiti napredne borbene tenkove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada je ključna brzina i količina. Brzina u obuci naših snaga, brzina u opskrbi Ukrajine tenkovima. Brojke u tenkovskoj potpori", rekao je Zelenskij. "Moramo formirati takvu tenkovsku silu, takvu silu slobode da nakon što udari, tiranija nikada više ne ustane."

Opasna provokacija

Rusija, koja je izvršila invaziju na svog zapadnog susjeda Ukrajinu prije 11 mjeseci u, kako je nazvala, "specijalnoj vojnoj operaciji" za zaštitu ruske sigurnosti, osudila je odluku o tenkovima kao opasnu provokaciju.

Ukrajina i njezini zapadni saveznici opisuju rat Moskve kao otimanje teritorija u imperijalnom stilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

Zelenskij se osvrnuo na svoj razgovor sa Stoltenbergom rekavši da se "mora postići napredak u drugim aspektima naše obrambene suradnje", naime projektilima dugog dometa, topništvu i zrakoplovima za Ukrajinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je san. Ali to je i zadatak. Važan zadatak za sve nas", rekao je Zelenskij.

BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo