Zele da nas otok postane europska gay destinacija

Goli otok kao mjesto za odmor pripadnika LGBT zajednice, ideja je koju je razradio i poslao Drzavnom uredu za upravljanje drzavnom imovinom (DUUDI), Aljosa Babic, predsjednik udruge Ekolosko socijalni forum.

Aljosa Babic je, naime, osmislio koncept pod nazivom Goli otok – European Gay Resort Croatia, kojim bi drzava ovu svoju neiskoristenu i zapustenu imovinu stavila u funkciju na malo drugaciji nacin od uvrijezenih prijedloga poput osnivanja spomen podrucja.

Prema Babicu, European Gay Resort Croatia bi bio zatvoreni turisticki sadrzaj namijenjen rekreaciji, odmoru i druzenju LGBT osoba iz cijeloga svijeta. Ovakva vrsta resorta, kaze Babic a prenosi Novi list, privukla bi brojne turiste LGBT populacije zeljne sunca, mora, dobre zabave, novih poznanstava i druzenja s osobama slicne orjentacije.

Novi projekti za bolju sezonu

Hrvatskom turizmu trebaju takvi projekti jer se stalno dokazuje, a i ovogodisnja sezona je pokazala, da ne mozemo imati turizam iz “70-ih godina” vec se moramo specijalizirati, istaknuo je Babic navodeci kako Gay European Tourism Association procjenjuje da je u Europi oko 22,6 milijuna homoseksualaca koji godisnje na putovanja trose izmedu 48 i 52 milijuna eura.

LGBT turisticka industrija predstavlja godisnji prihod od 65 milijardi dolara samo u SAD-u prema podacima Community Marketing & Insight, a prema podacima Witeck Combsa u svijetu ima potencijal od preko 600 milijardi dolara godisnje.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr