SUĐENJE ZA KRIMINAL U DINAMU

ZDRAVKU MAMIĆU ZABRANJEN ULAZAK U SUDNICU: ‘To je sve jedna montaža, i slijep i gluh vidi da je ovo izmišljeni proces’

Bivšem čelniku NK Dinama Zdravku Mamiću jutros je onemogućen ulazak na osječki Županijski sud gdje se nastavlja suđenje njemu i još trojici okrivljenika jer je odlukom Sudskog vijeća s prošle glavne rasprave 1. rujna zbog remećenja reda Mamić udaljen iz sudnice do kraja dokaznog postupka.

Mamića su na ulazu zaustavili pravosudni policajci i nisu mu dopustili ulazak u Sud.

U izjavi novinarima prije početka glavne rasprave, Mamić je ustvrdio kako takvo rješenje ne stoji u zapisniku s rasprave od 1. rujna te da se danas trebao nalaziti u sudnici.

“Vidite kako se ispituju svjedoci, kako se njima manipulira te kako se lovi za svaki zarez i riječ, a u rješenjima s rasprava u srpnju i 1. rujna ne piše da je meni danas zabranjeno nazočiti raspravi, ali spriječen sam da na početku suđenja kažem da želim biti nazočan raspravi”, rekao je Mamić.

OVAKO JE LOVREN U SUDNICI PRAVDAO PROMJENU ISKAZA: ‘Kći mi je bila na operaciji kada su me odveli u USKOK. Ružno su se ponašali prema meni’

TUŽITELJI IZREŠETALI ZBUNJENOG MODRIĆA NA SUĐENJU MAMIĆU: ‘Podizao sam novac i davao ga Mamićima. Tako je Zdravko htio’

Na upit novinara hoće li od Vrhovnog suda tražiti da mu se osigura nazočnost suđenju Mamić je odgovorio kako će još vidjeti što će raditi u budućnosti.

“Najvažnije mi je dokazati u ovome postupku ono što vidi slijep i gluh, da je to montaža i izmišljen proces. To je moja jedina želja, ali ako se dogodi nešto drugo, onda budite sigurni da ću koristiti svoja prava preko svih sudova, hrvatskih i europskih, da ovo osporim”, istaknuo je Mamić te ocijenio da “tu nema prava na pravično suđenje”.

Na početku glavne rasprave sudac Darko Krušlin pojasnio je kako je u zapisnik s prošle rasprave omaškom uvršteno da se okrivljenog Mamića udaljuje s rasprave, umjesto do kraja dokaznog postupka pa je zapisnik u tome smislu ispravljen.

MAMIĆ NAPRAVIO NEVIĐENI INCIDENT NA SUĐENJU, IZDERAO SE NA ODVJETNIKE: ‘Gubite se, ne trebate me braniti. Branit ću se sam!’

Svjedok Darko Cvitković, glavni tajnik zagrebačkog Nogometnog saveza, kazao je kako ugovor o profesionalnom igranju za maloljetnog igrača moraju supotpisati oba roditelja ili staratelj, a ako to ne ne bi bio slučaj, on bi takav ugovor vratio i ne bi ga ovjeravao.

Na upit optužbe zašto je u siječnju 2007. ovjerio ugovor NK “Dinama” i igrača Dejana Lovrena, koji nisu potpisali njegovi roditelji, jer je Lovren tada bio maloljetan, svjedok je odgovorio kako je u pitanju njegov previd jer nije registrirao tu činjenicu.

Ustvrdio je kako se zbog protoka vremena ne sjeća okolnosti pod kojima je ovaj ugovor potpisan odnosno ne sjeća se je li taj ugovor njemu donesen već potpisan od predstavnika kluba i igrača ili su predstavnici kluba i igrač taj ugovor potpisali u njegovoj nazočnosti.

Glavna rasprava nastavlja se čitanjem iskaza svjedoka ispitanih tijekom istrage, a suđenje se nastavlja u utorak.

IŽIVCIRANI ZDRAVKO MAMIĆ U BURNOM GOVORU NA SUDU: ‘Kad sam sve to slušao htio sam si pucati u sljepoočnicu!’

PRVA REAKCIJA ZDRAVKA MAMIĆA NAKON NAPADA: ‘Sve je u redu, izbjegao sam pogibelj’

ZDRAVKO MAMIĆ PROPUCAN KOD TOMISLAVGRADA! U napadu sudjelovale dvije osobe, policija traga za njima, grad pod opsadom policije

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr