Nakon što je u ponedjeljak Vrhovni sud pravomoćno potvrdio šest i pol godina zatvora Zdravku Mamiću, on je dan kasnije, u utorak, održao konferenciju za novinare u Mostaru na kojoj je javno prozvao i teško optužio predsjednika Vrhovnog suda Đuru Sessu, ali i suce osječkog Županijskog suda.

Mamić je u utorak izjavio da je još u listopadu prošle godine USKOK-u dostavio USB stick s izjavama i sadržajem koji mogu potvrditi njegove tvrdnje. USKOK je potvrdio da je zaprimio USB te poručio da provjeravaju sadržaj.

'Gdje ste spremili cipele?'

U međuvremenu su se u javnosti pojavile optužbe i snimke koje je Mamić predao USKOK-u, a Zdravko ne prestaje sa svojom borbom te se je tako, ovoga puta, oglasio putem Facebooka. U svojoj objavi obrušio se na Zvonka Vekića, suca Županijskog suda u Osijeku, pitajući ga gdje su mu cipele.

"Suci koje spominjem teško žive, osim što neki mjesečno štede cijelu plaću i pozajmice za auto od 180.000 kuna vraćaju brzo i u cijelosti, reket i plaća im nisu dovoljni za kupovinu cipela. Zbog toga sam u šopingu u Dubaiju, u koji sam vodio Vekića, njegovu prijateljicu Natašu i njenu kćer Enu, sucu kupio upravo ove Louis Vuitton cipele koje se nalaze na fotografiji, zanima me nosi li ih ili su spremljene na sigurno? Što vi mislite?", napisao je u svojoj objavi Zdravko Mamić.