A+++

U PAR SATI ISPUCANO POLA SUBVENCIJA: Građani navalili na štedljive uređaje

Država opet s 800 kuna sufinancira kupnju kućanskog uređaja energetskog razreda A+++, za što je osigurano 8 milijuna kuna. U nekoliko sati kupljeno je više od 5000 uređaja.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u petak je objavio novi Javni poziv za sufinanciranje kućanskih uređaja A+++ energetskog razreda.

U prvih par sati od objave, kupljeno je više od polovice od predviđenih 10.000 uređaja. Većinom je riječ o perilicama rublja, a koliko poticaja je još preostalo, koji modeli su dostupni i gdje se mogu kupiti, građani mogu saznati na web stranicama Fonda i Ministarstva zaštite okoliša.

Moguće kupiti i preko interneta

Novi krug poticaja započet danas uključuje gotovo 20% više uređaja i isto toliko više prodajnih mjesta na kojima je moguće ostvariti poticaje, javlja Ministarstvo. Sufinanciraju se hladnjaci, zamrzivači, hladnjaci sa zamrzivačem, perilice posuđa, rublja i sušilica, ukupno 461 model, a ključno je da građani u roku 15 dana od kupnje u Fond dostave svu potrebnu dokumentaciju.

Poticaj može ostvariti svaka punoljetna osoba i to za jedan kupljeni uređaj na jednom od 550 prodajnih mjesta diljem Hrvatske.

Građani su u prvom krugu u najvećem broju kupovali perilice rublja, njih 8994, a 63% onih koji su kupili uređaj uz poticaj zamijenilo je stari uređaj novim, javlja HRT. Za 37% građana to je bila prva kupnja takve vrste uređaja. Najučinkovitiji kućanski uređaji mogli su se kupiti u svim županijama te na web-shopovima, a najviše su ih kupili građani Zagreba te Primorsko-goranske i Istarske županije.

DANAS POČINJE: Svakome tko kupi štedljivi kućanski aparat, 800 kn poticaja

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr