ZIMSKA SLUŽBA SPREMNA

ZBOG VELIKE PROMJENE VREMENA OGLASIO SE I METEOLARAM: Već sutra se dio Hrvatske crveni, upozoravaju i na snijeg

Iz HAC-a poručuju da je zimska služba spremna, ali pozivaju građane na oprez i obveznu zimsku opremu.

Od utorka se sprema nova promjena. Uz sve više oblaka prvo će biti kiše, a zatim s pritjecanjem hladnog zraka u gorju snijega, a poneka pahulja moguća je i u nizinama središnje Hrvatske.

STVARA SE CIKLONA, STIŽE VELIKA PROMJENA VREMENA: Bit će kiše i jakog vjetra, a evo u kojim krajevima će padati snijeg
Zbog toga je DHMZ oglasio i meteoalarm. Dok je  za ponedjeljak dio Hrvatske ‘požutio’ prvenstveno zbog snažnog vjetra i kiše, za utorak je u nekim regijama oglažena i žuta opasnost zbog snijega, a  za velebitsku regiju je proglašen i crveni meteolaram.

 

Iz HAC-a poručuju da je zimska služba spremna, ali pozivaju građane na oprez i obveznu zimsku opremu.

“Tijekom zimskog perioda tehničke jedinice održavanja Hrvatskih autocesta primaju meteorološke prognoze dva puta dnevno, a na osnovu kojih donose odluku o preventivnom posipavanju kolnika, te dalje ovisno o uvjetima i o punom angažmanu zimske službe. Do 15. travnja traje redovna zimska služba koja je u pripravnosti 24/7. Ukoliko će vremenske prilike biti i nadalje zimskog karaktera, zimska pripravnost biti će u pogonu i poslije 15.4.

Bitno je napomenuti da za vrijeme snježnih padalina zimska služba osigurava prohodnost. Za vrijeme padalina nije moguće očistiti cestu da bude „crna“ stoga je jako bitno da korisnici na put ne kreću bez zimske opreme. Snijeg s kolnika može u potpunosti ukloniti tek po prestanku padalina”, rekla je za N1 Andrea Haleus, iz Odnosa s javnošću HAC-a.

 

 

Povratak na Net.hr