Play ponuda

SPLIĆANI DOVEDENI PRED GOTOV ČIN / Zbog skupog zakupa kava bi na omiljenoj splitskoj lokaciji mogla skočiti s 1,30 na 4 eura

Image
Foto: RTL

Dosadašnji su podkoncesionari složni da su uvjeti natječaja nerealni

24.3.2023.
20:59
RTL
Play ponuda

Prvi natječaj za podkoncesije ugostiteljskih objekata na splitskoj Zapadnoj obali doživio je kolaps. Nitko se nije prijavio pa je sada raspisan i drugi, prenosi RTL-ov portal Danas.hr.

Drugim riječima, to znači da bi Zapadna obala, omiljena šetnica Splićana, mogla bi ostati bez ugostiteljskih objekata.

Ugostitelj Josip Čulić rekao je da sada plaćaju terasu sedam eura po kvadratu.

Image
ISKALIO BIJES PA 'DOBIO' PO DŽEPU /

Splićanin u mailu izvrijeđao službenicu: 'Jedna ste od najnesposobnijih uhljebljenih na gradskoj sisi!'

Image
ISKALIO BIJES PA 'DOBIO' PO DŽEPU /

Splićanin u mailu izvrijeđao službenicu: 'Jedna ste od najnesposobnijih uhljebljenih na gradskoj sisi!'

"Imamo nekih 214 kvadrata baznoga i imamo još mogućnost proširenja, a sada bi cijena trebala biti 20 eura i još se na to sve skupa plaća tri posto koncesijske naknade na ukupan prihod godišnji tvrtke", dodao je Čulić.

Dosadašnji su podkoncesionari složni da su uvjeti natječaja nerealni, a u pripremi je novi koji je, kako se čini, s istim uvjetima. Kako pišu, cijena kave u ovom je trenutku jedan euro i 30 centi. Na splitkoj bi Zapadnoj obali cijena mogla narasti i do dvjesto posto u ljetnoj sezoni što znači da bi se za jednu kavu trebalo izdvojiti i do četiri eura.

Direktor tvrtke Splitska obala, Marijan Ciprijan, kazao je da su ispitali tržište kako bi vidjeli "kako diše" te ima li zainteresiranih.

"Ako je cijena prevelika ili preniska, to će tržište pokazati. Ako bude potrebe opet ćemo ponavljati", rekao je Ciprijan.

No, nisu svi tako uvjereni.

Ugostitelj Dino Zrilić ispričao je: "Mi imamo ugovor do 15. lipnja ove godine s tim da, ako mi ne idemo mi moramo izaći 1. svibnja jer ne možemo ljude držati u neizvjesnosti do zadnjih deset dana i vraćamo prostore u stanje visokog rohbaua, a to dobro znate što znači. Postoji vrlo moguća opcija da se ovdje ovo ljeto ne radi."

Ni Splićani ne podržavaju ovu ideju

Jadranka Gojak Radman iz Splita se pita: "Zašto ne ostavit ove ljude, produžit im ugovor, ako su uredne platiše. Ne vidimo razloga, zašto?"

Miro Katić iz Splita je kazao da je u novinama pročitao kako je sve naraslo dvjesto posto. Dodao je da je u nekima od okolnih kafića cijena kave oko jednog eura i dvadeset centa za što smatra da nije skupo.

Tomislav Milutinović iz Splita je poručio: "To nije neki luksuz, to bi trebalo biti svakom dostupno i svakom prihvatljivo".

Play ponuda
Play ponuda