KILOMETARSKE KOLONE

ZBOG OGROMNIH GUŽVI ZA TESTIRANJE REAGIRAO MINISTAR BEROŠ: ‘Žurno razmotrite mogućnosti reorganiziranja testiranja’

Ministar Beroš zatražio je od HZJZ-a, Klinike za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’ i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ‘Dr. Andrija Štanpar’ u Zagrebu da ga izvijeste o tome kako se može osigurati protočnost drive-in testiranja i pristupa lokacijama

Zbog kilometarskih kolona koje su proteklih dana bile na prilazu Nastavnom zavodu za javno zdravstvo ‘Dr. Andrija Štampar’ u Zagrebu, a zbog drive-in testiranja na koronavirus, ministar zdravstva Vili Beroš uputio je dopis HZJZ-u, Klinici za infektivne bolesti ‘dr. Fran Mihaljević’ i spoemnutom zavodu ‘Dr. Andrija Štampar’ tražeći od njih da razmotre bolju organizaciju testiranja, javlja RTL.

U HRVATSKOJ 819 NOVOZARAŽENIH: Opet kilometarske kolone za testiranje, pacijenti uputili apel Berošu; U Srbiji 5. dan zaredom više od 200 slučajeva

NEVIĐENA GUŽVA ZA DRIVE-IN TESTIRANJE U ZAGREBU: Kolona od Langovog trga do ‘Štampara’; Rekordan broj briseva

Satima se čeka na uzimanje briseva

“Nastavno na uočene izuzetno dugačke kolone vozila, u kojima građani čekaju na uzimanje briseva radi testiranja na virus SARS-CoV-2, ovim putem molimo vas da žurno razmotrite dodatne mogućnosti reorganizacije procesa testiranja kao i o otvaranje dodatnih mjesta za testiranje”, stoji u dopisu ministra.

Beroš traži od ove tri institucije i da ga izvijeste kako Ministarstvo zdravstva može pomoći i osigurati protočnost samog testiranja i pristupa lokacijama na kojima se testiranje provode, kao što su ljudski resursi, angažman prometne policije i drugo.

KOLONA ZA TESTIRANJE BLOKIRALA MIROGOJSKU CESTU: Ispred ‘Andrije Štampara’ kilometarski red automobila

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr