SVE MI DIRAJ, ALI TV - NE

ZBOG NOVOG DIGITALNOG SIGNALA, HRVATI NAVALILI PO DEKODERE, ALI I NOVE TELEVIZORE: ‘Djelatnici su jedva stizali napuniti police!’

Prodaja televizora u protekla dva tjedna veća je i za 60 posto više u odnosu na isto razdoblje lani

U Hrvatskoj je krenulo uvođenje novog digitalnog televizijskog signala pa svi koji nemaju već prilagođene prijamnike ili oni koji nemaju kabelsku televiziju, moraju nabaviti DVB-T dekodere ako žele gledati televizijski program. No, s uvođenjem novog signala i prodajom DVB-T dekodera, porasla je i prodaja televizora. Cijene su im od 1400, pa do gotovo 14.000 kuna, kaže se u prilogu RTL-a Danas.

KOJE TELEVIZORE IMATE? Do ovog datuma morate imate DVB-T2 prijamnike. Evo što to znači

Najčešće kupuju televizore do 4000 kuna

Prodaja televizora u protekla dva tjedna veća je i za 60 posto više u odnosu na isto razdoblje lani.

“Prodaja je bila takvog tempa da su djelatnici doslovno jedva pronalazili vrijeme da bi donosili nove televizore i receivere kako bi popunili police”, kazao je za RTL Igor Vukičević, voditelj prodaje u jednoj trgovini.

Najčešće se kupuju televizori po cijeni do 4000 kuna.

“Imam dva televizora, ali trebate nove prijamnike, a jedan prijamnik mi ne valja. Odlučio sam kupiti novi”, kazao je Jadranko iz Zagreba.

“Već imamo televizor koji je par godina star i nema ugrađen u sebi novi sistem i radi toga bismo kupili novi jer je ovom garancija već prošla”, dodao je Zagrepčanin Ivan.

OD LISTOPADA POČINJE NOVA PROMJENA TV SIGNALA: Evo tko sve treba nove prijemnike i kako se kreću cijene

Novi signal donosi četiri puta kvalitetniju sliku

Cijena digitalnih dekodera je od 150 kuna naviše. Prodavači kažu da kupci većinom znaju koje uređaje trebaju uzeti da bi mogli pratiti novi televizijski signal. Inače, većina Hrvatske već je pokrivena novim signalom, a od ponoći bit će dostupan i u zadnjoj preostaloj digitalnoj regiji – u Splitsko-dalmatinskoj i dijelu Dubrovačko-neretvanske županije.

“Signal donosi značajno bolju kvalitetu slike i tona. S druge strane, značajno je robusniji u odnosu na stari i donijet će bolju pokrivenost na području naše države s kvalitetnim televizijskim signalom”, kazao je za RTL direktor Odašiljača i veza Mate Botica.

Nova televizijska slika, kažu, četiri je puta kvalitetnija od dosadašnje.

RTL Hrvatska od ovog tjedna započela odašiljanje HD programa u DVB-T2 HEVC na području cijele Republike Hrvatske

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr