'NE ŽELIM OTEŽAVATI RAD'

ZBOG KRŠENJA MJERA ŠIBENSKO-KNINSKI DOŽUPAN TRAŽI RAZRJEŠENJE: ‘Očekujem da će župan imenovati novog načelnika Stožera’

Nakon što se u medijima pojavila fotografija iz koje je jasno da krši epidemiološke mjere, šibensko-kninski dožupan Nikola Blažević zatražio je razrješenje s funkcije načelnika županijskog Stožera civilne zaštite

Šibensko-kninski dožupan ujedno i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite, Nikola Blažević zatražio je razrješenje s funkcije načelnika Stožera. Naime, proteklih se dana u medijima pojavila fotografija na kojoj je vidljivo kako je on s još šestero ljudi kršio epidemiološke mjere.

Fotografija je snimljena u restoranu hotela Ivan u Kninu, u vrijeme kada hotelski restorani, prema odlukama Nacionalnog stožera, smiju hranu posluživati samo gostima hotela ili za dostavu. Blažević i njegovo društvo nisu bili gosti hotela, a osim toga, dolaze iz nekoliko kućanstava, iako je epidemiološkim mjerama dopušteno druženje najviše desetero osoba iz dva kućanstva.

“Ne želeći dodatno otežavati rad Stožera civilne zaštite, kako Nacionalnog tako i Županijskog, zatražio sam od šibensko-kninskog župana Gorana Pauka razrješenje dužnosti načelnika Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije. Očekujem kako će župan Pauk u najskorije vrijeme imenovati novog načelnika Stožera”, potvrdio je novinarima Šibenskog dožupan Blažević.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr