A HOTEL JE VEĆ U PONUDI...

ZBOG KAŠNJENJA RADE DO TRI SATA UJUTRO: ‘Kod nas spavanja nema, a neki se dižu u šest sati ujutro i idu raditi!’

Policijska postaja Omiš zaprimila je nekoliko prijava zbog buke koja dolazi s gradilišta hotela Plaža u Dućama u ranim jutarnjim satima, iza 1 sat po ponoći. Naime, prema zakonu o remećenju javnog reda i mira, zabranjena je buka u vremenu od 14 – 17 sati, kao i nakon 21 sat.

Buka koja nastaje na gradilištu dolazi od teške mehanizacije, odnosno strojeva koji nikako ne bi smjeli raditi u naselju u vremenu iza 21 sat. Sinoć su radovi trajali do 3 sata ujutro, a policija je zaprimila nekoliko poziva građana koji od silne buke s gradilišta ne mogu spavati, prenosi Splitski dnevnik.

Radovi na objektu su započeli prošle godine u travnju, a procjena završetka izgradnje je prva polovica travnja. Objekt je kao (kompjutorska simulacija) objavljen na poralu Booking.com gdje se mogu izvršiti rezervacije. No, s obzirom da radovi kasne, investitor radove obavlja tijekom čitavog dana, a od nedavno i tijekom noć, javlja Jadranski radio.

“Dobra večer svima i pozdrav iz Duća”, započinje građanin koji je snimio video radova na gradilištu u 1 sat iza ponoći.

“Dok većina ljudi u ovo doba spava, kod nas spavanja nema. Policija je pozvana zbog remećenja javnog reda i mira, ali mira i dalje nema. A neki se dižu u 6 radit!”

Priču je istražio Jadranski radio – policija je po pozivu obvezna izaći na teren i napisati prekršajnu prijavu, no ne može zaustaviti radove unatoč remećenju javnog reda i mira! Nadalje, građevinska inspekcija upućuje na nadležno komunalno redarstvo koje bi trebalo reagirati… u ovom slučaju riječ je o Općini Dugi Rat, odnosno Jedinstveni upravni odbor čiji odgovor se još uvijek čeka.

Napominje se kako je sporni hotel je sufinanciran s 10.000.000,00 kn bespovratnih sredstava EU Fondova za regionalni razvoj, putem Ministarstva poduzetništva.

Povratak na Net.hr