MINISTAR DOBRO IZRAČUNAO

ZAVRŠNI RAČUN: Poznat je konačni iznos ukupnog troška vojnog mimohoda

U Ministarstvu obrane Republike Hrvatske potvrdili su da je sveukupni trošak vojnog mimohoda, održanog 4. kolovoza u Zagrebu, bio 12,8 milijuna kuna.

Naime, ministar obrane Ante Kotromanović tih je dana baratao upravo sličnim iznosom – 12,7 milijuna kuna – koji se na koncu ispostavio u završnom računu.

Najviše koštalo gorivo

Najviše je potrošeno na gorivo, rad na terenu i druge naknade, ukupno 4,75 milijuna kuna. Najam i prijevoz opreme koštali su 3,6 milijuna kuna, prehrana 1,98 milijuna kuna, a usluge i proizvodi za tekuće održavanje 1,92 milijuna kuna.

Troškovi sudionika iznosili su 428.236 kuna, a najmanje je potrošeno na grafičke usluge, higijensko-potrošni materijal, komunalne i druge troškove, ukupno 119.251 kuna.

Ukupni trošak države za mimohod potvrdio je točnost ranijih procjena MORH-a da će mimohod stajati između 10 i 15 milijuna kuna.

Impresivna kolona

Svečanim vojnim mimohodom Vukovarskom ulicom u Zagrebu obilježena je 20. obljetnica vojno-redarstvene operacije “Oluja”, kojom je oslobođen Knin i najveći dio do tada okupiranog teritorija, koji su tijekom Domovinskog rata zauzeli pobunjeni Srbi i pripadnici jugovojske.

Na mimohodu su pokazani najspremniji hrvatski vojnici i policajci i najbolje vojno naoružanje. U impresivnoj koloni, dužoj od četiri kilometra, koračali su aktivni vojnici, ratni veterani, dragovoljci, vozile su suvremene Patrije, pedesettonske haubice, tenkovi M-84 i druga motorozirano-mehanizirana oklopna sredstva.

Sudjelovalo je gotovo 3000 sudionika i 300 vozila, koji su sat i pol prolazili Vukovarskom ulicom, od Avenije Marina Držića do Savske ceste, poticani pljeskom brojnih oduševljenih građana.

 

MIMOHOD ODUŠEVIO TISUĆE GRAĐANA: Hrvatska vojska pokazala sve što ima

Povratak na Net.hr