Puno pregovarali, malo rekli

ZAVRŠENI PREGOVORI MOSTA I HDZ-A: ‘Do ponedjeljka očekujemo mandat za sastavaljanje vlade’

Danas su nastavljeni pregovori Mosta nezavisnih lista i HDZ-a, samo što su ovaj put održani u središnjici Mosta, prenosi N1.

Razgovori su trajali do 19 sati, nakon čega su se novinarima obratili Božo Petrov i Andrej Plenković.

PETROV TRAŽI I MJESTO ŠEFA SABORA?! ‘To je ucjena, Plenković će vjerojatno u jednom trenutku reći dosta’

“Sastanak je bio plodonosan, zadovoljni smo. Razgovarali smo o ustrojstvu vlade i još nekim prijedlozima. O tome će se još razgovarati ovaj tjedan i trebali bi završiti pregovore kroz ovih tjedan dana”, izjavio je Petrov.

“Održali smo razgovore sukladno hodogramu. Nikakvog zastoja nije bilo. Dotakli smo teme ustroja buduće vlade i približavamo se postupno u stajalištima. Želimo stvoriti stabilnu vladu. Imamo vremena ovaj tjedan za preostale detalje. Najakasnije u ponedjeljak ćemo biti biti u poziciji dobiti predsjedničino povjerenje za satavljanje vlade”, rekao je Plenković.

‘Nema smisla govoriti načelne stavove’

petrov, plenković
Šefovi obje stranke jako su zadovoljni dosadašnjim pregovorimaFoto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

“Načelno smo razgovarali o ministarstvima kakva su danas i kakva bi mogla izgledati u budućnosti. Mi imamo još dogovoriti programske smjernice. Sada nema smisla govoriti načelne stavove nego kad se sve izdogovara”, rekao je šef HDZ-a, te dodao:

“Mi radimo po načelu da ništa nije dogovoreno dok sve nije dogovoreno. Želimo da kolege iz Mosta analiziraju sugestije. Želimo racionalnu vladu. Najvažnije je što smo izgradili povjerenje i partnerstvo. To je najvažnije za stabilnost vlade.”

‘Medijske konstrukcije su malo smiješne’

“Ne bih govorio ni o politici raspodjele odgovornosti jer smatram da sve moramo dogovoriti u miru, a ne preko medija. Neki mediji, kad rade neke konstrukcije, to ispadne malo i smiješno. Ne puštamo informacije. Sviđa nam se način na koji se razgovara na sastancima i tako želimo i završiti”, rekao je Petrov.

“Što se tiče četiri predsjednika vlade ne vidimo s tim problem. Nije to revolucionarno, a nije ni eksperimnet. Možemo to načelno podržati. Pričekajte gotovo rješenje”, završio je šef Mosta.

Povratak na Net.hr