NA KORAK DO RJEŠENJA

ZAVRŠENA JOŠ JEDNA RUNDA PREGOVORA MOSTA I HDZ-a: ‘Radimo na tome da broj ministarstava bude što manji’

Predstavnici HDZ-a i Mosta, nakon ‘plodonosnih’ razgovora u ponedjeljak i u utorak su sjeli za stol ne bi li što prije postigli dogovor o novoj vladi. Pregovori koji su započeli u 15 sati u prostorijama Hrvatske demokratske zajednice završili su u 19 sati, a čelnici Mosta i HDZ-a naglasili su kako su zadovoljni napretkom pregovora.

ZAVRŠENI PREGOVORI MOSTA I HDZ-A: ‘Do ponedjeljka očekujemo mandat za sastavaljanje vlade’

Nakon još jednog kruga razgovora predstavnika Hrvatske demokratske zajednice i Mosta nezavisnih lista, čelnici stranaka obratili su se medijima. Detalje pregovora, kažu, ne žele još otkrivati dok se ne usuglase oko svih točaka, za sada kažu kako su zadovoljni tijekom pregovora.

‘Na današnjem se sastanku razgovaralo o ustrojstvu vlade, čuli smo prijedloge HDZ-a i dali smo svoje prijedloge. Govorili smo detaljno o nadležnostima u resorima i željama i ambicijama HDZ-a i Mosta o kojim resorima su fokusirani naši prioriteti. Blizu smo rješenja za učinkovitu vladu. U ovom trenutku ne bi izlazili s nikakvim konkretnim imenima. Mogu samo reći da smo već na početku pregovora kazali da razgovaramo o cjelokupnom paketu o kojem ćemo više reći po završetku pregovora kada ćemo ga i predstaviti’, kazao je čelnik Mosta, Božo Petrov, prenosi N1.

Prioritet je formiranje većine

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice, Andrej Plenković kazao je kako je u ovom trenutku prioritet formiranje parlamentarne većine Mosta i HDZ-a, a o detaljima pregovora također nije želio govoriti.

PLENKOVIĆ PRIZNAO DA MOST I HDZ DANAS PRIČAJU O FOTELJAMA, PANENIĆ TVRDI SUPROTNO: Tko govori istinu?

‘Nastavljamo pregovore s Mostom kao i s predstavnicima nacionalnih manjina. Clj je da do ponedjeljka dođemo kod predsjednice na konzultacije s potrebnih 76 potpisa kako bismo od nje dobili mandat za sastav vlade. Radimo i na tome da broj ministarstava bude što manji’, rekao je Andrej Plenković te dodao kako će se neka od dosadašnjih ministarstva spajati.

Razgovori se nastavljaju u srijedu u 15 sati.

Podsjećamo, za ponedjeljak su već zakazane nove konzultacije kod predsjednice Republike Hrvatske, a sjednica Sabora trebala bi se sazvati za 10 dana.

Povratak na Net.hr