Play ponuda

ŠIRI SE ISTRAGA / Završena je inspekcija u Hitnoj oko smrti Matijanića: Inspektori traže odgovore na nekoliko ključnih pitanja

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

U zdravstvenom kartonu Matijanića trebaju se nalaziti podaci o ovim bolestima, jesu li one dijagnosticirane, je li postojala 'samo' sumnja na njih te jesu li mu bile propisane terapije i kakve

10.8.2022.
12:30
Marko Lukunic/PIXSELL
Play ponuda

Ministar zdravstva Vili Beroš još je u subotu najavio inspekciju Ministarstva zdravstva kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do smrti novinara Indexa Vladimira Matijanića. No, ona se nije fokusirala samo na KBC Split i splitsku Hitnu službu, nego je svoju istragu proširila na ordinaciju obiteljske medicine.

Jutarnji list neslužbeno doznaje kako je iznimno važno to što će se pronaći kod obiteljskog liječnika Njihov izvor kaže da inspektori traže odgovore na nekoliko pitanja. Jedno od njih je zašto se Matijanić nije cijepio protiv covida, posebno u kontekstu informacije da ima Sjögrenov sindrom i intersticijsku bolest pluća te sumnju na još dvije autoimune bolesti.

Image
MINISTRE BEROŠ, ZAŠTO ČEKANJE? /

Lijek protiv korone koji bi možda spasio Matijanića nabavili od Srbije do Francuske: Zašto ga nemamo i mi?

Image
MINISTRE BEROŠ, ZAŠTO ČEKANJE? /

Lijek protiv korone koji bi možda spasio Matijanića nabavili od Srbije do Francuske: Zašto ga nemamo i mi?

Karton bi mogao dosta pomoći

U zdravstvenom kartonu Matijanića trebaju se nalaziti podaci o ovim bolestima, jesu li one dijagnosticirane, je li postojala "samo" sumnja na njih te jesu li mu bile propisane terapije i kakve. Također, provjerit će se i kakva je bila dostupnost liječnika obiteljske medicine, odnosno je li se Matijanić javljao svojemu doktoru s obzirom na to da mu je bilo loše i da je ustvrdio kako ima covid, ali i kakve mu je doktor dao upute.

U utorak je završen inspekcijski nalaz u splitskoj Hitnoj službi, a još traje u KBC-u Split i ordinaciji liječnika obiteljske medicine. Tek kada se sve pregleda, svi će se nalazi staviti na hrpu, proanalizirati i tada će se napisati konačni nalaz i dati finalni zaključak. Očekuje se da će inspekcija Ministarstva zdravstva sav posao dovršiti do kraja tjedna.

Play ponuda
Play ponuda