OGLASIT ĆE SE SUTRA

ZAVRŠEN SASTANAK U BANSKIM DVORIMA: Plenković nije ni znao za uhićenja pripadnika HVO-a, evo što kažu ostali ministri

Na sjednici Vlade u četvrtak bit će poznato što hrvatske vlasti poduzimaju u vezi uhićenja pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO) u Orašju, doznaje se u srijedu poslijepodne nakon dvoiposatnog sastanka u Banskim dvorima.

Premijer Andrej Plenković nije bio upoznat sa situacijom.

“Premijer Andrej Plenković nije znao da postoji mogućnost bilo kakvih uhićenja hrvatskih časnika u Orašju ni prije ni za vrijeme boravka u BiH”, rekli su iz Vlade za 24sata.

“Danas smo valorizirali sve aspekte ove situacije, a sutra ćete na sjednici Vlade čuti malo više što Republika Hrvatska radi u interesu rješavanja ovog pitanja”, kazao je nakon sastanka ministar pravosuđa Ante Šprlje.

DESETORICA UHIĆENIH U ORAŠJU OSTAJU U PRITVORU: Sud strahuje da bi mogli pobjeći u Hrvatsku

Ministri će sutra znati više o slučaju

I ministar branitelja Tomo Medved je novinarima rekao da će u četvrtak na sjednici Vlade dobiti informaciju što se konkretno čini u tom slučaju.

Da se u Banskim dvorima raspravlja o nedavnim uhićenjima bivših pripadnika HVO-a u Orašju prvi je, dolazeći u Vladu oko 13 sati, otkrio ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić.

Izjave nije želio davati glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan, kao ni ravnatelj SOA-e Daniel Markić.

BURA U SABORU ZBOG UHIĆENJA U ORAŠJU: ‘Branitelji su postali lovina! Predsjednica mora sazvati Vijeće za nacionalnu sigurnost’

Uhićenima određen jednomjesečni pritvor

Sud Bosne i Hercegovine odredio je u srijedu jednomjesečni pritvor za deset bivših pripadnika HVO-a s područja Bosanske Posavine koji su u ponedjeljak uhićeni pod sumnjom da su odgovorni za ratne zločine. Među uhićenima je i Đuro Matuzović (64), umirovljeni general HVO-a i organizator obrane na području Orašja i ratni zapovjednik oraškog Zbornog područja.

Tereti ih se za zločine počinjene na teritoriju pod nadzorom HVO-a nad osobama srpske nacionalnosti tijekom 1992. i 1993.

FRED MATIĆ OPTUŽUJE: ‘Ovo su tajne službe trebale znati, ali one se bave time tko koga ševi i tko je s kim spavao’

Povratak na Net.hr