IMAJU SVOJE VLASNIKE

ZATEKAO STRAVIČAN PRIZOR: Psi se kod Varaždina ulovili na zamke za divljač ili su se djeca okrutno poigrala?

Muškarac tvrdi da je naišao na ‘stravičan prizor’ pasa ulovljenih na zamke za divljač: ‘Jednog psa smo uspjeli spasiti, dok se drugi otrgnuo i pobjegao’

U redakciju portala Varaždinski javio se čitatelj koji je za vrijeme šetnje sa psom proteklog tjedna naišao na “stravičan prizor”. “U Jalkovcu krivolovci postavljaju zamke za divljač. Naišao sam i na pse ulovljene na zamke, koji inače imaju svoje vlasnike”, rekao je, dodavši da je kontaktirao varaždinski azil Spas.

“Djelatnici Spasa obavijestili su veterinare koji su došli iz Novog Marofa. Jednog psa smo uspjeli spasiti, dok se drugi otrgnuo i pobjegao. Ponavljam, psi koji su se ulovili na zamke imaju svoje vlasnike, a najprije smo mislili da ih je netko namjerno tamo ostavio”, pojasnio je.

Djeca zavezala pse za žice?

Za detalje slučaja Varaždinski je upitao Gordanu Lacko, predsjednicu Udruge Spas koja brine o napuštenim psima.

“Vjerujem, a i u razgovoru sa stručnjacima je potvrđeno, da nije riječ o zamkama za divljač, jer se one ne postavljaju na toj visini. Najvjerojatnije su psi, koji su čipirani i cijepljeni, pobjegli vlasnicima, a budući da su umiljati djeca su se s njima igrala”, tvrdi Lacko.

U toj su igri, smatra Lacko, vjerojatno zavezali pse za žice, no na sreću ništa se strašno nije dogodilo. “Jedan pas se oslobodio sam i pobjegao, a drugom smo pomogli. U međuvremenu je pronađen i odbjegli pas te vraćen vlasnici. Budući da nije riječ o zamkama, Spas nije podnio kaznenu prijavu nadležnim institucijama. Ipak, napominjem da ovakav način dječje igre nije prihvatljiv”, kazala je zaključno za Varaždinski.

Povratak na Net.hr