ZASTUPNIK ŽIVOG ZIDA TEŠKO OPTUŽUJE LOVRINOVIĆA: / 'Nudio mi je sto tisuća kuna i 500 eura tjedno'

Image
Foto: Screanshoot/N1

Između članova Živog zida i predstavnika koalicije Jedina opcija nakon izbora traje razmjena teških riječi.

17.9.2016.
21:40
Screanshoot/N1
Play logo

Hrvoje Runtić (43), supredsjednik Živog zida i jedan od njihovih osam saborskih zastupnika, iznio je nove teške optužbe na račun vodećeg trojca stranke Ivana Vilibora Sinčića, Ivana Pernara i Vladimire Palfi te profesora Ivana Lovrinovića, čelnika stranke Promijenimo Hrvatsku s kojom je Živi zid bio u izbornoj koaliciji.

Misteriozni nestanak

Runtić je u fokus javnosti dospio jer je Sinčić, netom nakon objave izbornih rezultata, tvrdio kako ga ne može kontaktirati, te da je "jednostavno nestao". No, čim se pojavio Runtić je svoje stranačke kolege zasuo optužbama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Netko skuplja salvete, netko markice, netko nekretnine s javnih dražbi, netko stranke. Netko pak voli skupljati laži, pa laže čim zine. A tko laže, taj i…”, poručio je Runtić putem Facebooka.

Istodobno se rasplamsao i okršaj njegove partnerice Mihaele Varge i Sinčićeve supruge Vladimire Palfi. Varga je, naime, na Facebooku napisala kako je "u proteklih nekoliko tjedana svojim očima vidjela najgnjusnije stvari, koje su sramota za njezinu stranku. Toliko gnjusne da je trojac jednak onima protiv kojih govore sve ove godine. Vladimira, kraljice draga, sve stranačke pare kojima raspolažeš kao da su tvoje, nisu ti pomogle da časnog čovjeka pokopaš. Pojeo je tvog uhljeba! Slavonija ti je to, znaju ljudi tamo tko je Runtić! Uhljeb ti je eliminiran, kraljice", poručila je.

Tajne donacije

Sada su ona i Runtić odlučili dušu otvoriti za Nedjeljni Jutarnji. Sinčića, Pernara i Palfi optužuju da su zaokupljeni vlastitim opsjenama, pohlepom i interesima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SUPRUGE IM SE POSVAĐALE NA FEJSU: Sinčić ne zna gdje mu je saborski zastupnik!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Runtić je ovaj put bio vrlo izravan: "Pogrešno su me procijenili. Vidio sam, pukim slučajem, ono što nisam trebao - kako pod okriljem noći u stožer Živog zida stižu žute kuverte s novcem donatora kojih nema na službenom popisu.

Da me ‘neutraliziraju’ poslali su mi profesora Ivana Lovrinovića i PR-ovca iz njihove stranke Promijenimo Hrvatsku koji se predstavio kao Nikša, prezime mu nisam zapamtio, da mi održe predavanje o važnosti treće opcije koju ne bih smio ugroziti. Nikša mi je dao ponudu koja se valjda ne odbija: ‘Na kraju kampanje dobit ćeš 100.000 kuna nagrade, a do tada 500 eura tjedno da imaš za troškove’", rekao je Runtić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbio reći čije su omotnice s novcem

O tome čije su omotnice s novcem te u čijem je džepu novac završio, Runtić je odbio javno govoriti te kazao samo da to ostavlja policiji i USKOK-u. Ni Sinčić ni Lovrinović u nedjelju navečer nisu bili dostupni za komentar, dok je Hrvoje Runtić poručio samo da do utorka neće izlaziti u javnost s drugim informacijama niti pojašnjenjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Na Facebook profilu Živoga zida objavljeno je kako dosad nijedan član Glavnog odbora Živog zida "nije reagirao na stotine laži koje su kolale niti se itko upuštao u pravne bitke". Ali, kako navode, došlo je vrijeme kad se na sudu te klevete moraju rješavati jer očito je da napadi neće stati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavljuju stoga da će se početi braniti od terora koji trpe već predugo. "Jer sad više nismo samo mi na meti. Sad je na meti i profesor Lovrinović i naš PR tim, i svi koji imaju veze s nama", objavili su u svom postu. Poručili su i kako će svi oni koji sudjeluju u lažima i klevetama, snositi odgovornost za svoje postupke.

Život na vagi
Trag divljači
Tri sestre
Señorita 89
Laži sa mnon
default_cta
Raspoloženi za ljubav
Ljubav je na selu
Elon Musk show
Kako zadovoljiti ženu
Britain's Got Talent
default_cta
Obiteljske tajne
Play logo