OKOMIO SE NA MARIĆA

‘ZBILJA VJERUJETE ČOVJEKU KOJI NOSI SAT OD 100.000 KN?’: Živozidaš o ‘miljeu iz kojeg dolazi’ ministar financija

Živi zid neće podržati Marićevu poreznu reformu, potvrdio je njihov zastupnika za N1 ističući kako će oni u Saboru glasti samo rasterećenja koja će ići u korist građana.

“Možete li vi vjerovati čovjeku koji nosi sat od 100.000 kuna da će on iskreno zastupati interese građana. On je došao iz jednog miljea i mozgom je cijeli život potpuno odvojen od interesa naroda. On ne razumije kako narod živi i niti želi niti ga može iskreno zastupati.” Riječi su to kojima je na ministra financija “nasrnuo” zastupnik Živog zida Branimir Bunjac osvrćući se na poreznu reformu koju je Zdravko Marić danas predstavio na Vladi, a prema kojoj neće biti međustope PDV-a.

PRVA SJEDNICA NOVE VLADE: Predstavljena velika reforma poreznog sustava, pogledajte što se sve mijenja!

Nepravda prema građanima

Bunjac smatra da je porezna reforma nepravedna prema velikoj većini građana i da zapravo ide na ruku bogatijima de ta će po tome Hrvatska biti među “skromnijima” u Europi. Štoviše, uvjeren je da će dodatno opteretiti građane.

“Oni ne idu na rasterećenje, nego opterećenje, što će se vidjeti kasnije kada se budu uvodili novi porezi poput poreza na imovinu”, kazao je Bunjac dodajući kako se Živi zid protivi Marićevoj reformi te da će u Saboru podržati samo rasterećenje koje ide u korist većine građana, a to su radno zaposleni s prosječnim primanjima ili manjim primanjima”.

IZRAČUN NOVIH PLAĆA: Provjerite hoće li vam primanja biti veća i koliko

Povratak na Net.hr