Play ponuda

ZASTUPNIK ŽIVOG ZIDA NAPUSTIO STRANKU: / 'Ne želim biti onaj kojem će DORH kucati na vrata'

Image
Foto: Collage

Odmetnuti član Živog zida Hrvoje Runtić danas je i službeno napustio stranku, piše Index. Runtić je već kod javnog bilježnika ovjerio izjavu da napušta mjesto supredsjednika stranke.

19.9.2016.
11:49
Collage
Play ponuda

Kako tvrdi Runtić, Ivan Pernar i Ivan Vilibor Sinčić osnovali su novu stranku, a taj mu je potez sumnjiv iz više razloga. Tvrdi kako ne želi biti taj kojem će DORH i Porezna inspekcija kucati na vrata ako on ostane jedini supredsjednik Živog zida.

'Sve te ovjerene izjave sam odnio i u Ministarstvo uprave tako da službeno više nisam član Živog zida', rekao je Runtić.

Nakon izborne noći krenuo je kaos u stranci

Drama u Živom zidu traje od izborne noći, kada je ta stranka iznenadila osvojivši osam mandata u Saboru. Tada su krenule optužbe Mihaele Varge i Hrvoja Runtića te međusobna paljba na društvenim mrežama.

Netom nakon izbora Ivan Sinčić otvoreno je pozvao Runtića da se javi, rekavši kako ne dolazi na sastanke te kako ne znaju što da rade s njim.

Nedugo zatim oglasio se Runtić, koji je ogorčen zbog načina komunikacije za medije rekao kako Živim zidom u cijelosti upravljaju Palfi, Sinčić i Pernar.

ODMETNUTI ČLAN ŽIVOG ZIDA O SINČIĆU I PERNARU: ‘Potpuno je jasno tko zapravo upravlja strankom!’

Na sve to ponovno je reagirao Živi zid, rekavši kako je Runtićev zadatak destabilizirati stranku. Ubrzo je Runtić iznio i optužbe na račun profesora Ivana Lovrinovića, čelnika stranke Promijenimo Hrvatsku s kojom je Živi zid bio u izbornoj koaliciji. Optužio ga je za pokušaj podmićivanja nagradom od 100.000 kuna i 500 eura tjedno za šutnju o neslužbenim donacijama koje su navodno stizale u stožer Živoga zida.

Image
ZASTUPNIK ŽIVOG ZIDA TEŠKO OPTUŽUJE LOVRINOVIĆA: /

'Nudio mi je sto tisuća kuna i 500 eura tjedno'

Image
ZASTUPNIK ŽIVOG ZIDA TEŠKO OPTUŽUJE LOVRINOVIĆA: /

'Nudio mi je sto tisuća kuna i 500 eura tjedno'

Na Sinčićev odgovor na Runtićeve optužbe nije dugo trebalo čekati. Stranka je u postu objavila, kako tvrdi, jednu od presuda o prijevari Hrvoja Runtića i njegove partnerice Mihaele Varge, za koje se navodi kako su “prijetvorni ljudi koje u životu pokreće samo i jedino novac odnosno želja da žive iznad vlastitih mogućnosti”.

Otad nije stalo prepucavanje Runtića i njegove životne partnerice Mihaele Varge s vrhuškom Živog zida. Varga je jučer na Facebooku objavila kako je nitko neće zastrašiti.

Play ponuda
Play ponuda