GLASNOVIĆEV CIRKUS

ZASTUPNIK IZ DIJASPORE TJERA HRVATSKE DRŽAVLJANE IZ ZEMLJE: ‘Ako se nekome ne sviđa vjeronauk, bujrum, otiđi’

Glasnović se u svom izlaganju osvrnuo na promjene u školskom sustavu pitajući se kakvog će čovjeka i osobu taj novi sustav školstva proizvesti

Zbog blagdana Svih Svetih, koji pada u četvrtak i neradni je dan, Hrvatski sabor skupnu je sjednicu, umjesto u srijedu, nastavio već u ponedjeljak kako bi odradio posao planiran za ovaj tjedan i završio sjednicu započetu još sredinom rujna.

A kako početak sjednice ne bi bio monoton potrudio se član Kluba zastupnika Neovisni za Hrvatsku Željko Glasnović.

On se u svom izlaganju osvrnuo na promjene u školskom sustavu pitajući se kakvog će čovjeka i osobu taj novi sustav školstva proizvesti.

Nepovezani govor

“Puno se govori o digitalizaciji, robotizaciji, STEM tehnologiji…”, započeo je Glasnović navodeći kako su brojne zemlje još prije 20 godina digitalizirale javnu upravu, sudstvo, školstvo…

U dosta nepovezanom govoru Glasnović se potom dotaknuo i vjeronauka.

“Tko je bio spomenuo etiku? Moral? Ako se nekome ne sviđa vjeronauk u školama, bujrum, otiđi. Hrvati su većinom katolički narod s tradicijom kršćanstva. Ima drugih naroda čija je tradicija kršćanstvo koji ne vjeruju u političku korektnost”, poručio je hrvatskim državljanima čovjek kojega nam je u Sabor poslala dijaspora.

Cijeli istup Željka Glasnovića pogledajte u videu:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr