NOVAC, NEZNANJE ILI NEMAR

ZAŠTO JE UGAŠENA STRANICA ‘ŠKOLE ZA ŽIVOT’? Divjak oprala svoje bivše ministarstvo: ‘Oni koji ne znaju graditi, u rušenju su dobri’

Bivša ministrica Blaženka Divjak upozorila je kako je ugašena stranica ‘Škole za život’ financirana europskim novcem te je pokušala pronaći motive takvog postupka njenog bivšeg resornog ministarstva

Bivša ministrica znanosti i obrazovanja, Blaženka Divjak na svojoj je Facebook stranici komentirala navodno gašenje internetske stranice projekta “Škola za život”. Klikom na stranicu pojavljuje se poruka na engleskom jeziku kako je “ovaj račun suspendiran”. Divjak se osvrnula i na financiranje same stranice te se upitala zašto je ministarstvo odlučilo ugasiti stranicu. Njen status prenosimo u cijelosti.

MINISTRICA DIVJAK U OBILASKU ŠKOLA: Ministrica prikuplja informacije o dosadašnjim rezultatima ‘Škole za život’

“Ugašena mrežna stranica www.skolazazivot.hr. Oni koji ne znaju graditi, u rušenju su dobri.

Mrežna stranica Škole za život napravljena je uz financiranje iz EU fondova (ESF) i sadrži brojne resurse od novih kurikuluma, webinara za edukacije, tisuće online videolekcija za sve predmete, primjere kako učiti online uz opise alata, materijale za edukaciju nastavnika, dokumente o vrednovanju Škole za život itd. Dostupna je bila u hrvatskoj i engleskoj inačici.

Zašto je MZO odlučio da treba ugasiti mrežnu stranicu? Novac? Teško, jer je financiranje osigurano iz EU fondova kako za izradu tako i za održavanje (ESF projekti CKR I i CKR II). Neznanje? Budući da projekt preko kojeg je izrađena još traje, postoji obaveza da se mrežna stranica drži još barem 5 godina. Nemar? Brisanje svega što bi ukazivalo na to da se radilo?

http://www.skolazazivot.hr”, napisala je Divjak.

 

Povratak na Net.hr