Play ponuda

ZAŠTO JE PAS NAPAO BEBU? Stručnjak tvrdi: / 'Teško da je to napravio iz čista mira, siguran sam da i ranije vlasnici nisu reagirali kako su trebali'

Image
Foto: YouTube screenshot

Doga je u Podravini izgrizla jednomjesečnu bebu

23.3.2019.
18:45
YouTube screenshot
Play ponuda

Nakon strašnog slučaja u Podravini, gdje je argentinska doga izgrizla jednomjesečnu bebu koja se bori za život, tajnik Hrvatskog kinološkog saveza i kinološki sudac Bojan Mataković kaže za 24 sata da mu je teško vjerovati da je pas iz čista mira napao dijete.

Radilo se o psu u vlasništvu te obitelji. "Siguran sam da se i ranije postavljao na krivi način spram tog djeteta, a vlasnici psa otpočetka očito nisu reagirali kako su trebali i na kraju je došlo do nesreće", - rekao je Bojan Mataković

Image
UZGAJIVAČI PASA O NAPADU DOGE NA BEBU: /

'Ovakvih će slučajeva biti sve više, ovo što se događa na tržištu je nemoguće'

Image
UZGAJIVAČI PASA O NAPADU DOGE NA BEBU: /

'Ovakvih će slučajeva biti sve više, ovo što se događa na tržištu je nemoguće'

Ako ne prođe socijalizaciju, psa će se eutanazirati

"Doista je moguće da vlasnici nisu dovoljno dobro psa pripremili na dolazak prinove niti ga obučili kako da se prema bebi postavi na adekvatan način", rekao je Mataković. Kaže kako ne smatra da postoje pasmine koje su agresivnije od drugih, ali postoje one koje je teže obučiti i kojima treba pristupiti s više autoriteta.

Objasnio je i što će se sada događati sa psom. "Psa će prvo trebati kastrirati, odnosno sterilizirati ako je riječ o kuji, odvesti na dodatno školovanje, a morat će ići i na test socijalizacije. Ako ga ne prođe, morat će ga eutanazirati", kazao je za 24 sata.

Play ponuda
Play ponuda