Zašto Bandić plaća iscjelitelja Torabija?

shimmer fallback

Marokanski iscjelitelj Mekki Torabi mjesec dana gostovao je na Zagrebačkom velesajmu.

12.2.2010.
11:21
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Potvrdio je to u četvrtak gradonačelnik Milan Bandić na sjednici Gradske skupštine, kad je vijećnik SDP-a Marin Knezović zatražio da mu objasni zašto je najam Velesajma plaćen za "onoga koji bolesti liječi energijom pet planeta izvan Sunčevog sustava", piše Novi list.

Ironija u Knezovićevu pitanju bila je prilično očita, jer Torabijeve metode ne priznaje konvencionalna medicina.

"Dolazio je tri godine zaredom u Zagreb, svaki put smo mu ustupali Velesajam i opet ćemo dogodine, jer pomaže bolesnim i nesretnim ljudima", rekao je Bandić.

No, Knezović je inzistirao na pogubnim utjecajima koje bi moglo imati povjerenje u Torabijeve iscjeliteljske sposobnosti.

Nije mu jasno ni zašto je Grad uz besplatno ustupanje prostora financirao i zaštitarsku službu koja je čuvala red među tisućama što su se gužvale u redu za Marokančev tretman.

"Tamo je čak bio i štand na kojima su se prikupljali potpisi za Bandićevu predsjedničku kandidaturu", dodao je SDP-ovac.

Mekki Torabi gostovao je u Zagrebu od 12. listopada do 13. studenog prošle godine, interes za njegove usluge nije jenjavao iako je medicinska struka prilično skeptična prema teorijama o ozdravljenju.

Kako Grad ne odustaje ni od financiranja njegova narednog projekta, SDP-ov vijećnik Knezović posegao je za efektnom pošalicom. "Ako je tako, možda bi bilo dobro da za pročelnika zdravstva umjesto Zvonimira Šostara angažirate Luku Hodaka", predložio je.

Uoči idućeg gostovanja Marokanca, bilo bi zgodno doznati po kojemu kriteriju gradske vlasti odlučuju tko je iscjelitelj, a tko obični šarlatan, piše Novi list.

Prethodni članci:

arti-201002110066006 arti-201002100467006

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču