DVOSTRUKO JAČI OD DJEVOJKE

ZAŠTITARKA KOJA JE SPRIJEČILA DIVLJAČKI POHOD OCA DVOJE DJECE: ‘Znala sam da ga ne smijem pustiti do socijalne radnice jer ako dođe…’

Muškarac je bio dvostruko jači od zaštitarke Matee i doslovce ju je nosio, a pritom je uništio i imovinu Centra za socijalnu skrb

Žurno izdvajanje djece iz rizičnih obitelji naglo je poraslo nakon tragedije u Novoj Gradiški. Zagrebački dom u Nazorovoj dobio je 15 zahtjeva za hitan smještaj djece. Dok se još čeka stručni nadzor koji bi trebao pokazati tko je odgovoran za to što je nesretna 2-godišnja djevojčica vraćena iz udomiteljske u biološku obitelj, u Centru za socijalnu skrb u Ivanić Gradu dogodio se divljački napad.

Nakon što su mu oduzeta djeca, u Centar je upao muškarac koji je porazbijao inventar i ozlijedio zaštitarku. Čovjek je stigao bijesan i s namjerom obračunavanja sa socijalnom radnicom koja mu je izdvojila dvoje djece iz obitelji. Matea Hušnjak, zaštitarka Centra, prepriječila se na putu bijesnog muškarca.

“On me svojim tijelom ugurao u Centar, ovdje negdje sam ja njega primila oko struka. Otplesali smo do stola”, opisala je zaštitarka za Dnevnik Nove TV.

‘MINUTE SU NAS DIJELILE OD ZLA’: Otac djece razvalio je vrata i detektor metala pa bacio zaštitarku na stol

Čovjek izašao sa zaštitarkom, čučnuo i izgubljeno gledao u daljinu

Muškarac je bio dvostruko jači od Matee i doslovce ju je nosio. Pritom je uništio i imovinu Centra.

“Primio je detektor, dignuo ga je s poda i bacio na ulazna vrata. Nakon toga je s rukama primio plohu stola i bacio ga na zid. Sve se srušilo i potrgalo”, prisjeća se Matea koja nije popuštala.

“Jedino što je meni bilo u glavi je da ga ne smijem pustiti, jer ako dođe do nje ne znam što će napraviti”, kaže Matea. Srećom, muškarac se brzo ispuhao tijekom divljačkog pohoda.

“Izašli smo van, gospodin se naslonio uza zid, čučnuo i izgubljenim pogledom gledao u daljinu. Malo sam još pod šokom, ali dobro”, ispričala je zaštitarka za Dnevnik Nove TV.

UDOMITELJI MALENE NIKOLL U POTPUNOSTI SHRVANI NA POGREBU: U rukama su nosili njenu sliku…

Ravnateljica centra: ‘Da je bio naoružan, ne bi sada s vama razgovarala’

Svi u Centru su šokirani zbog nemilog događaja te se pitaju što bi se dogodilo da je muškarac bio naoružan. “Da je bio naoružan, ja prva s vama ne bi tu razgovarala jer sam stajala cijelo vrijeme tu”, rekla je Martina Cuvaj, ravnateljica CZSS Ivanić Grad.

Cuvaj otvoreno poručuje da je situacija od danas posljedica linča i hajke na socijalne radnike nakon ubojstva djevojčice iz Nove Gradiške. Ravnateljica kaže da su se, sudeći po porukama koje su dobivali posljednjih dana, plašili da se ovako nešto ne dogodi.

“Bojimo se da na ovome neće stati, da je ovo tek početak. Zato što smo neradnici, zato što smo uhljebi, zato što smo ubojice u krajnjoj liniji”, kazala je ravnateljica ivanićgradskog Centra za socijalnu skrb. Socijalni radnici sada pušu i na hladno pa ako gdje postoji i najmanja sumnja, nema popuštanja. Nalaze se u pat poziciji, a mjesta u domovima nema, a i nastupio je manjak udomiteljskih obitelji.

“Kad nešto eskalira posljedice su strašne u vrlo kratkom vremenu. Imamo osjećaj da je sustav, dok se ne dogodi ovakva situacija, pomalo trom, a sada kada se dogodi tragedija, htjelo bi se sve napraviti odjedanput. Ako imamo situaciju da u dva dana imamo 15 žurnih izdvajanja postavlja se pitanje je li se to moglo napraviti i ranije i koji način”, istaknula je Dorja Mučnjak iz udruge Adopta. Pred Josipom Aladrovićem, ministrom socijalne politike, nalaze se veliki izazovi.

ISPOVIJEST BAKE PREMINULE CURICE: ‘Ne, moja kći to nije napravila’; Objasnila i zašto su tražili da se malena vrati obitelji

Državna tajnica Ministarstva: ‘Nasilje je eskaliralo zadnjih dana’

Marija Pletikosa, državna tajnica u Ministarstvu socijalne politike, istaknula je da je posljednjih dana nasilje eskaliralo.  “Svi smo navikli tražiti odgovorne, ali mislim da je zaista teško uprijeti prstom na jednoga”, veli Pletikosa.

Pletikosa kaže da je teško predvidjeti je li se incident u Ivanić Gradu mogao spriječiti. No, kaže da se takvom događaju ne možemo iznenaditi zbog utjecaja društvenih mreža.

“Radimo na poboljšanju sustava. Teško je reći zašto se rezultati ne vide u praksi…ali vidjet će se vrlo brzo.  Zbrinjavamo svu djecu i ne smije se dogoditi da ijedno dijete ostane nezbrinuto. I ne događa se (…) Ubojstvo je najgore što se moglo dogoditi. Što se nalaza Komore tiče, očekujemo je početkom sljedećeg tjedna. Čeka se kolegica koja je na bolovanju. Isključivo očekujemo rezultate stručnog nadzora”, rekla je Pletikosa za Dnevnik Nove TV.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr