Zaštita autorskih prava pokreće napredak društva

‘Podržavam zaštitu autorskih prava i općenito zaštitu intelektualnog vlasništva jer to pokreće napredak modernog društva. Ali također sam za to da internet mora ostati polje slobode i dobre komunikacije među građanima’, kazao je predsjednik Josipović.

Povodom dvije godine na predsjedničkoj funkciji, Josipović je u intervjuu za RTL Televiziju kazao kako mu je vrijeme ‘projurilo’.

Nije htio komentirati brojne ankete koje ga svrstavaju na sam vrh ljestvica najpopularnijih političara, a na pitanje je li mu popoularnost zasjenila rasprava o kontroverznom sporazumu ACTA, predsjednik je kazao:

“Smatram to početkom demokratskih rasprava u Hrvatskoj. Podržavam zaštitu autorskih prava i općenito zaštitu intelektualnog vlasništva jer to pokreće napredak modernog društva. Ali također sam za to da internet mora ostati polje slobode i dobre komunikacije među građanima. Danas smo u ranoj u fazi da bi mogli odgovoriti je li ugrožena sloboda komuniciranja ili ne i mislim da je zaštita autorskih prava obaveza koju Hrvatska ima prema Europskoj uniji i prema svojim građanima. No, moramo osigurati i slobodu na internetu. Vjerujem kako ćemo kroz rasprave moći pronaći pravo rješenje”.

Josipović je kazao i da često komunicira s građanima preko interneta o ovoj temi te je dodao kako se nada da će u budućnosti održati konferenciju preko interneta, na koju bi pozvao i one koji su za potpisivanje ACTA-e i one koji su protiv, te da na taj način upoznaju javnost s tim spornim sporazumom.

Kratko je komentirao i odnos s bivšim predsjednikom Mesićem, kazavši da ne osjeća da su u nekoj svađi.

specijal-201012070191004-ACTA

Povratak na Net.hr