Osjećam se dobro, imam blaže simptome, a do završetka propisanog trajanja izolacije za mene nema pojavljivanja u javnosti. Iako je prema mnogima blag, budimo svjesni da za mnoge ovaj virus predstavlja ozbiljnu opasnost. A ja za sada ostajem kandidat s okusom i mirisom, poručio je Marko Filipović

Zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović (SDP) i kandidat za nasljednika Vojka Obersnela na predstojećim lokalnim izborima pozitivan je na koronavirus.

"U petak je, zbog blagih simptoma koji su ukazivali na mogućnost prisutnosti koronavirusa, obavio testiranje u riječkom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo. Nažalost, nalaz je pozitivan te mu je određena mjera kućnog liječenja. Zamjenik gradonačelnika kod kuće je od srijede, 3. ožujka, a vrijeme trajanja izolacije bit će određeno u ponedjeljak kada je upućen na telefonski kontakt sa svojom liječnicom. Filipović se osjeća dobro, a blaži simptomi odnose se na kašalj”, priopćili su iz Grada Rijeke, navodeći da se Filipović neće do daljnjeg pojavljivati u javnosti, javlja Novi list.

Filipović se i sam obratio putem svojeg Facebook profila.

“Pozitivan na koronavirus – nije nešto čemu se čovjek nada, ali što je tu je. Osjećam se dobro, imam blaže simptome, a do završetka propisanog trajanja izolacije za mene nema pojavljivanja u javnosti. Budite odgovorni prema sebi i drugima i poštujte mjere zaštite od virusa. Iako je prema mnogima blag, budimo svjesni da za mnoge ovaj virus predstavlja ozbiljnu opasnost. A ja za sada ostajem kandidat s okusom i mirisom”, napisao je.

Raste broj novozaraženih: Danas čak 97 slučajeva

U Primorsko-goranskoj županiji je 97 novozaraženih koronavirusom, 53 osobe su ozdravile, a jedna je umrla u KBC-u Rijeka od Covida-19, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite. Nastavljeno je povećanje broja oboljelih od Covid infekcije u županiji, tako da ih je trenutno 568.

Tijekom proteklog dana laboratorijski je testirano 628 uzoraka, a pozitivnih je bilo 15,4 posto. U Kliničkom bolničkom centru Rijeka četiri su pacijenta više na liječenju od covida-19 u odnosu na jučer, tako da ih je sad 41, od kojih pet na respiratoru, naveli su iz županijskog Stožera CZ.