NEODGOVORNO PONAŠANJE

ZARAŽENI BRITANAC POBJEGAO IZ KARANTENE U ZADRU: Uhvatili ga, a on se žali na svoja prava; Dobiva ‘mekanu posteljinu’, voće, leće…

Britanci, kao osobe visokog rizika, smješteni su na trećem katu hotela u kojem se u Zadru provodi karantena. Dakle, u sat vremena, koliko je bilo potrebno da se organizira dežurstvo, momci su se našli pod ključem kako ponovno ne bi pobjegli

U utorak je zadarski Stožer civilne zaštite morao otići u potragu za Britancem koji je pobjegao iz objekta u kojem je bio smješten u samoizolaciji. Premda je njegov prijatelj pozitivan na koronavirus, on se odbio testirati. Kako piše portal 057info, kada je patrola Civilne zaštite došla u kontrolu s vozilom Saniteta, koji je Britanca trebao prepratiti u karantenu, u objektu ga nisu zatekli.

Njegov cimer rekao im je da je izašao na stražnji ulaz kako bi otišao u ljekarnu. Za njim je odmah pokrenuta potraga te je s ruksakom na leđima uočen u okolici pa je poslije toga vozilom Saniteta odveden u karantenu skupa sa svojim zaraženim prijateljem. Ljekarna u koju je ušao morala je biti zatvorena i detinficirana, baš kao i apartman u kojem je boravio. Taj apartman iduća tri dana ne smije biti ponovno iznajmljen.

Bježali pa tražili mekanu posteljinu, a to sve plaćaju građani

Britanci, kao osobe visokog rizika, smješteni su na trećem katu hotela u kojem se u Zadru provodi karantena. Dakle, u sat vremena, koliko je bilo potrebno da se organizira dežurstvo, momci su se našli pod ključem kako ponovno ne bi pobjegli. Portal 057info navodi da su se zbog toga što su “zalokotani” na kraju požalili britanskoj ambasadi, a da to nema nikakvog uporišta tvrdi Mate Lukić, šef Civilne zaštite Grada Zadra.

“Izašli smo na teren nakon što smo dobili dojavu epidemiologa da se osoba za koju se sumnja da ima koronavirus nalazi na toj lokaciji i napravili smo sve prema uputama o njihovom zbrinjavanju. Mi smo valjda jedini grad koji osigurava smještaj za strane državljane, koji ne mogu napuštati Hrvatsku dok ne prvedu 14 dana u samoizolaciji. Vrata prostora u koji su smješteni su stalno otključana, ali su pod nadzorom naših pripadnika”, rekao je Lukić.

Britanac je najvjerojatnije zaražen na Hrvaru te je nakon odmora na otoku otputovao na Plitvička jezera i upravo tamo osjetio prve simptome Covida. Testirao se u Zadru, a njegovi rezultati bili su pozitivni pa je zato njemu i njegovom prijatelju određena samoizolacija te nakon toga karantena.

Prema pisanju portala 057info, premda se Britanci žale na “ugrožena prava”, oni u karanteni traže voće, leće, šampone, mekanu posteljinu i to im se sve isporučuje na račun poreznih obveznika iz Zadra

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr