Play ponuda

Zaražene kobasice prodavala na tržnici!

shimmer fallback

Četvero oboljelih od trihineloze, od kojih je jedna osoba poprimila teže oblike ove zarazne bolesti, epilog je kolinja u Bijelom Brdu, organiziranog krajem prosinca.

4.1.2013.
13:47
Play ponuda

Sumnja se da je broj onih koji su konzumirali meso i veći, to više što je zaraženo obrađeno meso vlasnica domaćinstva iz Bijelog Brda prodavala i na tržnicama.

Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije utvrdio je oboljenje kod jedne osobe, a prema riječima dr. Karla Kožula, voditelja Službe za epidemiologiju osječkog Zavoda za javno zdravstvo, ostali kod kojih se pojavio blaži oblik dobili su lijek, nakon čega je Zavod o svemu obavijestio osječku Veterinarsku stanicu.

Od Saše Flaudera, direktora Veterinarske stanice, doznaje se kako je obavljeno uzorkovanje mesa, te je utvrđeno da je sporni uzorak pozitivan na ekstremno gustu invaziju trihinele.

Kako piše Glas Slavonije, prije kolinja vlasnica domaćinstva uzorak nije odnijela ovlaštenom veterinaru, nego je meso, navodno, pregledao lokalni veterinar. On to negira, iako je vlasnica domaćinstva ustvrdila kako je upravo njemu odnijela meso na analizu i prodavala ga tek nakon dobivenih negativnih nalaza na trihinelu. Kobasice sa zaraženim mesom nađene su u Trpinji, a slučaj je preuzela veterinarska inspekcija.

Play ponuda
Play ponuda