ZARAŽEN PROFESOR I NEKOLIKO UČENIKA: / Šest razreda jedne osnovne škole nastavu prati online; 'Treba izbjegavati međusobno igranje'

Dio razreda pohađa online nastavu ne zbog toga što se kod učenika pojavila zaraza nego jer su učenici kontakti zaraženih osoba,

29.10.2020.
13:30
Goran Mratinović/Dubrovački dnevnik
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Šest razreda Osnovne škole Montovjerna u Dubrovniku prati nastavu online, potvrdila je za Dubrovački dnevnik ravnateljica škole Snježana Vlahinić. Radi se o dva osma i dva sedma razreda te jednom petom i jednom trećem, a online nastavu prate zbog toga što se zaraza Covidom-19 pojavila kod jednog profesora i oko pet učenika.

Ipak, dio razreda pohađa online nastavu ne zbog toga što se kod učenika pojavila zaraza nego jer su učenici kontakti zaraženih osoba, a sve to sukladno uputama epidemiološke službe. Također, oba sedma razreda su u izolaciji s obzirom na to kako im je blok-satove predavao profesor koji je Covid pozitivan. Ravnateljica Vlahinić je pozvala djecu, ali prije svega njihove roditelje na odgovornost.

„Potrebno je odgovorno se ponašati te slijediti preporuke epidemiološke službe kad je u pitanju izolacija, dakle izbjegavati međusobno igranje ili druženje dok traje preporuka, u protivnom online nastava koju smo za pojedine razrede privremeno uveli kako bismo smanjili mogućnost širenja zaraze nema nikakvog smisla,“ izjavila je Vlahinić.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali